Antena Meniu Search
x

Zeci de IT-iști din Oradea au construit o casă pentru un copil orfan de 12 ani

Are doar 12 ani şi a fost la un pas să fie luat de lângă bunică de autorităţile bihorene şi dus într-un centru de plasament! Nu pentru că femeia nu ar fi grijă de el aşa cum putea, însă amândoi trăiau într-o casă prin care bătea vântul, din toate punctele de vedere. Povestea lui a ajuns, însă, pe Facebook, iar de acolo a intrat în atenţia unor IT-iști.

Vezi și

Are doar 12 ani şi a fost la un pas să fie luat de lângă bunică de autorităţile bihorene şi dus într-un centru de plasament! Nu pentru că femeia nu ar fi grijă de el aşa cum putea, însă amândoi trăiau într-o casă prin care bătea vântul, din toate punctele de vedere. Povestea lui a ajuns, însă, pe Facebook, iar de acolo a intrat în atenţia unor IT-iști. Impresionaţi, aceştia au renunţat pentru câteva zile la tastaturi şi monitoare şi au pus mâna pe unelte. Acum puştiul şi bunica lui au o casă aşa cum trebuie.

Alex plânge de bucurie. La numai 12 ani, el știe deja ce înseamnă lupta pentru supravieţuire, iar până nu demult, lacrimile lui erau doar de tristeţe. Abandonat de tată la naștere, rămas orfan de mamă, copilul nu o mai are pe lume decât pe bunica lui. Femeia are 70 de ani şi este bolnavă, aşa că, anul trecut, autorităţile au decis că lui Alex i-ar fi mai bine într-un centru de plasament.

Iar Alex avea nevoie de mult ajutor. Trăia, alături de bunica lui, într-o casă dărăpănata, cu pereţii plini de găuri. Aveau doar două paturi, o masă, o sobă cu plită şi o sărăcie lucie. Anca a promovat, pe o rețea de socializare, campania „Ajută-l pe Alex sa rămână acasă".

Cel mai mare ajutor pentru Alex a venit de unde nici nu te aşteptai: zeci de IT-işti din Oradea şi-au dăruit timpul şi energia pentru a-i construi o casă. Au lăsat tastatura şi au pus mâna pe ciocan şi pe drujbă. Au montat acoperişul şi au dat cu mistria, deşi, pentru majoritatea, era pentru prima oară când făceau asta.

Obişnuit deja cu munca, dar mai ales nerabdător să-şi vadă visul împlinit, Alex a dat şi el o mână de ajutor. Iar în sprijinul voluntarilor a venit şi o fundaţie specializată în astfel de proiecte, care a condus lucrările pe şantier.

După doar cinci zile, casa înălţată de IT-isti a fost gata.

Când a intrat în vechea curte şi a văzut casa frumoasă şi trainică, bunica lui Alex a izbucnit în lacrimi. Copleşit de emoţii a fost şi copilul. Mai ales că sâmbătă, tot cu ajutorul voluntarilor, i-a dăruit bunicii care-l creşte, în semn de mulţumire şi pentru prima oara în viaţa lui, un buchet de flori și o Biblie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Zeci de IT-iști din Oradea au construit o casă pentru un copil orfan de 12 ani