Antena Meniu Search
x

Oraşul din România care a câştigat titlul de Capitală a Tineretului

Municipiul Târgu Jiu a câştigat titlul de Capitală a Tineretului din România pentru anul 2023. Asta înseamnă că oraşul va primi fonduri pentru a organiza evenimente dedicate tinerilor. Proiectul câştigător a fost făcut de o echipă de voluntari care îşi propune să şi educe, nu doar să ofere tinerilor motive de distracţie.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 09:01

Vezi și

Zeci de evenimente vor putea fi organizate la Târgu Jiu, în 2023, odată ce oraşul a primit titlul de capitală a tineretului. 

Adela Vlădoiu, inițiator proiect: Noi ne-am dus în zona de învățare. YouthURL este conceptul. Să ne dezvățăm de ce am învățat poate prost,  să reînvățăm lucrurile pe care le-am uitat de la bunicii noştri, de la părinţii noştri şi cel de învăţare, de lucruri noi. 

În proiect s-au implicat sute de tineri

Cei care au pus umărul la realizarea proiectului spun că tinerii vor găsi la Târgu Jiu locul perfect pentru dezvoltare.

Pe acelaşi subiect

Alexia Ardeleanu, elevă: Avem în plan să facem un centru de tineret în Târgu Jiu și cel mai important este că nu o să înceapă din 2023, ci din 2022 și o să fie o muncă destul de mare și o să avem nevoie de  mulți tineri pentru implementarea acestuia. 

Sanda Valentina, studentă: Suntem foarte entuziasmați să implementăm tot ce avem în program și nu mai avem răbdare să începem în 2022. 

Autoritățile locale din Târgu Jiu spun că în proiect s-au implicat sute de tineri din oraş.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Vreau să cred că prin implicarea tuturor factorilor putem să dăm o altă imagine a ceea ce se întâmplă într-un oraș de nivel mediu. 

Târgu Jiu s-a bătut pentru acest titlu cu Târgu Secuiesc, Craiova, Satu Mare, Târgu Neamț și Vaslui. Echipa câștigătoare a încasat și suma de 50.000 de euro. Titlul de capitală a tineretului presupune şi finanţare şi sprijin pentru implementarea proiectelor dedicate tinerilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Oraşul din România care a câştigat titlul de Capitală a Tineretului