Ospăţ cu bunătăţi din peşte
E dezlegare la peşte, în cel mai greu post al anului. Iar târgurile au fost pline de bunătăţi. Micii şi cârnaţii din peşte au sfârâit pe grătare
E dezlegare la peşte, în cel mai greu post al anului. Iar târgurile au fost pline de bunătăţi. Micii şi cârnaţii - din peşte, desigur - au sfârâit pe grătare
Iar sarmalele, cu carne de păstrăv în foi de viţă, s-au încins în ceaune. Pe malul Dunării, bucătarii s-au întrecut în prepararea scrumbiei. Au dus însă lipsă de materie primă. Pescarii n-au prea avut succes.
Sunt nenumărate reţete pentru borşul de peşte. Iar bucătarii din Galaţi sunt specialişti. Când mai e vorba şi de competiţie, inventivitatea lor nu are limite. Ştiu cum se prepară cel mai bine scrumbia.
Secretele n-au funcţionat şi în cadrul concursului pescarilor. Aliniaţi cu undiţele pe malul Dunării, oamenii au aşteptat în zadar captura.
Proba cântarului a fost câştigată de un pescar care a sărăcit Dunărea cu aproape 400 de grame.
În Bucureşti, nu s-a pescuit. Dar s-a mâncat peşte. În târgurile de Florii. Sub diverse forme. Bucătarii au pregătit mici, carnaţi şi sarmale din peşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰