Antena Meniu Search
x

Otrava din... pește

Consumul de peşte este deosebit de important pentru menţinerea sănătăţii, datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali Omega 3, magneziu, fosfor şi seleniu.

Consumul de peşte este deosebit de important pentru menţinerea sănătăţii, datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali Omega 3, magneziu, fosfor şi seleniu.  

Ceea ce nu multă lume ştie este ca proprietăţile cărnii de peste sunt direct influenţate şi de locul de provenienţă. Peştii din magazine provin fie din apele poluate ale Dunării, fie din crescătorii, unde sunt hrăniţi cu furaje nesănătoase. Nici la peştele oceanic nu putem avea garanţia calităţii, deoarece acesta poate conţine mercur, un adevărat pericol pentru sănătate.

Speciile cu cel mai scăzut nivel de mercur sunt macroul, anşoa, crabul, păstrăvul, sardinele şi heringul. Peştii cu nivel ridicat de produşi contaminanţi sunt tonul, crapul, codul, homarul, peştele spadă şi macroul mare.

Atenţie mare la peştii de crescătorie. Cel mai adesea, aceştia sunt hrăniţi cu furaje nesănătoase şi li se administrează antibiotice atunci când se îmbolnăvesc, lucruri ce pot afecta grav sănătatea oamenilor. Sunt şi situaţii în care producătorii folosesc diferite substanţe pentru a forţa coloritul peştilor, precum în cazul somonului.

O specie cu adevărat toxică este pangasiusul. Acesta creşte în medii pline de substanţe chimice, deşeuri industriale sau ape otrăvite. Pentru a le forţa creşterea, crescătorii îi injectaţi cu hormoni şi hrăniţi cu peşti morţi.

Sfatul specialiştilor pentru a preveni o posibilă contaminare cu mercur este acela de a asocia peştele cu legume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Otrava din... pește