Ozosep, târgul deliciilor ungurești,organizat în București
Ozosep nu e doar un cântec. A devenit numele unui festival al deliciilor ungureşti. Gulaşul e la putere în Bucureşti, dar din urmă vin şi cârnaţii din păstrăv.
Ozosep nu e doar un cântec. A devenit numele unui festival al deliciilor ungureşti. Gulaşul e la putere în Bucureşti, dar din urmă vin şi cârnaţii din păstrăv. Cei mai pofticioşi au gustat direct din ceaune. Bucătarii veniţi din Ţinutul Secuiesc se laudă că bunătăţile lor sunt sută la sută naturale, iar preţurile. pe măsura calităţii.
Secretul unui gulaş delicios este ceaunul în care e pregătit. Dar şi
Nu poţi trece pragul târgului, dacă nu încerci şi langoşul: o turtă rumenită în ulei cu mujdei, smântână, caşcaval, dulceată
Vedeta târgului a fost însă cârnatul din păstrăv, făcut după o reţetă veche pe care tinerii producători au readus-o la viaţă.
Şi nu doar atât - au reinventat păstrăvul chiar şi în zacuscă.
Iar la târg toată lumea a găsit. orice. Domnii s-au putut delecta cu pateu de bibilică, doamnele cu ciocolată artizanală, iar cei mici cu jucării din lemn.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰