Păcăliți de etichetă
Cumpărăm, mâncăm, dar nu prea ştim ce. Etichetele de pe alimentele pe care le găsim la raft sunt atât de tehnice şi atât de încâlcite încât cine vrea să le înţeleagă ar trebui să meargă cu dicţionarul în geantă.
Cumpărăm, mâncăm, dar nu prea ştim ce. Etichetele de pe alimentele pe care le găsim la raft sunt atât de tehnice şi atât de încâlcite încât cine vrea să le înţeleagă ar trebui să meargă cu dicţionarul în geantă.
Un lucru pare sigur - dacă pe ambalajul unui produs apar denumiri prea sofisticate, înseamnă că sunt. E-uri de fapt. Nici comercianţii nu se descurcă prea grozav cu explicaţiile, aşa cum au descoperit, cu o cameră ascunsă, reporterii Observator.
Eticheta este o problemă nu doar pentru consumatori, ci şi pentru comercianţi. Lista lungă de ingrediente cu denumiri tehnice, îi încurcă pe vânzători când sunt întrebaţi ce conţin alimentele. Ca să-şi vândă marfa, unii se dau drept cunoscători.
În realitate însă, corectorul de aciditate include, de fapt, mai multe tipuri de E-uri, care modifică aciditatea sau alcalinitatea unui aliment. Aşa se face că, cei mai mulţi dintre noi punem în coş produse a căror conţinut nu-l ştim.
Specialiştii ne sfătuiesc să cumpărăm produse pe a căror etichetă sunt trecute cât mai puţine ingrediente.
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a lansat o platformă online pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate, cât şi studii comparative pe diferite produse şi servicii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰