Antena Meniu Search
x

Soţia unui pacient vindecat de Covid-19 acuză medicii pentru moartea soţului | Video

De două ori a fost declarat vindecat de COVID-19. A murit însă cu zile, spune familia, din cauza neglijenţei medicilor. Este povestea unui bărbat de 51 de ani din Slatina, mutat de la un spital la altul, dintr-un oraş în altul, de patru ori într-o singură lună. În stare de şoc, familia îşi caută acum dreptatea în instanţă.

de Simona Simionescu

la 03.10.2020, 21:40

Vezi și
  • Soţia bărbatului acuză medicii de neglijenţă
  • Bărbatul fusese declarat vindecat de Covid-19

Bărbatul a fost internat în spitalul din Slatina, cu infecție cu SARS-CoV2, pe 11 august. După mai bine de două săptămâni şi două teste negative, a fost declarat vindecat.

Fără COVID-19, dar cu complicaţii respiratorii, medicii au decis să îl transfere la spitalul de Pneumoftiziologie din Scornicești.

Nici nu a ajuns bine aici, că starea sa s-a agravat și a fost trimis, în aceeași zi, înapoi la Slatina. De aici, familia pierde firul poveștii.

Luminița Băeat - soția: "La ATI am sunat două zile la rând, vă spun, le-am lăsat mesaje, am sunat disperată"

Medicii spun că avea nevoie de terapie intensivă. Neșansa bărbatului a fost însă că până să revină de la Scornicești, toate locurile din ATI s-au ocupat. Așa că a fost transferat spre al treilea spital: cel din Caracal. Și aici a fost declarat vindecat de noul coronavirus. Starea lui s-a agravat și la o lună de la prima internare, a fost trimis înapoi la Slatina. Nu se simţea bine, aşa că, disperat, a sunat acasă să ceară ajutor.

Luminița Baeat - soția: "Ne spunea ca nu are masca bine pusa si nu stie sa si-o puna si nu a trecut nimeni pe la el. Fata le-a lasat inclusiv un mesaj: va rog frumos, raspundeti, pentru ca tatal meu nu se simte bine"

Toate acuzațiile familiei sunt respinse de medici care spun că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru salvarea pacientului.

Radu Ene - director medical: "Personalul medical mi-a spus că aveau dificultăţi foarte mari de colaborare cu dânsul pentru că refuza masca. Practic, i-o puneau şi dânsul o dădea jos. A vrut de câteva ori să părăsească unitatea sanitară"

Soția este hotărâtă însă să ceară dreptatea în instanță. A cerut dosarul medical al soțului ei și speră ca măcar oamenii legii să îi pedepsească pe cei vinovați. Potrivit medicilor, bărbatul a murit ca urmare a unei septicemii generalizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Soţia unui pacient vindecat de Covid-19 acuză medicii pentru moartea soţului | Video