Antena Meniu Search
x

Pandemia de coronavirus schimbă planurile de vacanță ale turiștilor români (Video)

Niciodată nu e prea devreme pentru planuri de vacanţă. Mai ales dacă vorbim de Revelion sau Crăciun. Doar că planurile din acest an arată altfel faţă de cum erau până acum. Cei mai mulţi dintre turişti preferă cabanele şi pensiunile izolate, ca să evite aglomeraţia din hotelurile mari.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.10.2020, 18:00

Vezi și
  • Cabanele din Rânca, pline în proporție de cel puțin 50% pentru Crăciun.
  • Sejurul de Revelion la un hotel din Predeal costă în medie circa 1.900 de lei.

În acest weekend, aproape toate cabanele din stațiunea Rânca au fost pline. Oamenii le preferă tocmai pentru că nu e înghesuială. Din acelaşi motiv numărul de rezervări pentru sărbătorile de iarnă este deja foarte mare.

Constantin Pănescu, cabanier: Turiștii preferă cabanele mai micuţe, de patru, cinci camere. Crăciunul deja este peste 50% dat.

Pandemia e cea care a schimbat preferinţele turiştilor în materie de spaţii de cazare.

Din ce în ce mai mulți turiști aleg, în 2020, acest gen de vacanțe de Revelion. E nevoie de un peisaj parcă desprins din povești, de foarte multă liniște, de un grup mic, format din membri ai familiei sau prieteni și de un loc izolat, situat departe de aglomerația marilor stațiuni, așa cum este și această cabană, ascunsă între brazi.

Şi tocmai de asta, destinaţii ca Vama Buzăului din Munţii Ciucaş sau Zăbala, judeţul Covasna, apar acum tot mai des în preferinţele turiştilor.

Robert Lazăr, reprezentant agenție de turism: Noi încercăm să le oferim turiștilor experiențe și sărbători în locații foarte bune din punct de vedere calitativ. Zonele rurale mai izolate se caută - Apuseni, Maramureș.

Sunt însă şi turişti care au rămas fideli hotelurilor din marile staţiuni. La Predeal, spre exemplu, un hotel de trei stele are deja rezervate trei sferturi din locurile pentru Revelion.

Louise Drilea, administrator hotel: Pachetul nostru este de șase zile, cinci nopți, cazare cu mic dejun și cina festivă de Revelion, 1890 de lei de persoană.

În Poiana Braşov, gradul mediu de ocupare a hotelurilor, pentru sărbători, este de peste 80%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Pandemia de coronavirus schimbă planurile de vacanță ale turiștilor români (Video)