Antena Meniu Search
x

Pandemia văzută dintr-un sat din Olt: "Aleargă ca nebunii. Parcă n-au mai văzut marea"

De jumătate de an, în satele din ţară s-a schimbat subiectul la Radio Şanţ. Teoriile conspiraţiei sau păreri pro şi contra regulilor din pandemie sunt la ordinea zilei şi tulbură liniştea oamenilor. În județul Olt, există și mai multe motive pentru a despica firul în patru: într-o lună, numărul cazurilor s-a triplat şi virusul a atacat...la vârf. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.07.2020, 00:51

Vezi și
  • În Olt sunt peste 600 de cazuri de coronavirus.
  • Doi primari din judeţ au fost confirmaţi.

Trăim vremuri nemaivăzute. Este singurul lucru asupra căruia sătenii din Slătioara cad cu toții de acord. De când au aflat că de virus nu a scăpat nici măcar primarul, oamenii nu îşi mai găsesc liniştea. La cei 78 de ani ai ei, Tanti Constanța nu s-ar mai încumeta să se ia la trântă cu inamicul nevăzut. Îşi pune nădejea în Dumnezeu şi în ea însăşi.  Nu mai vorbește decât cu oamenii de încredere. 

(Tanti Constanţa): Uite, stăm colea vecinele care ştim că suntem sănătoase. Unii spun că e politic, alţii spun aşa, nici nu ştii după cine să te iei şi pe cine să asculţi, că la televizor spun fel şi chip.

(Reporter): Aţi mai trăit asemenea vremuri?

(Tanti Constanţa): N-am trăit, n-am trăit.

Dacă unii au fost convinşi de teoria conspiraţiei, alţii aleg să ignore asta şi să creadă în ceea ce văd.

"E o armă biologică. Pentru că dacă o fi dată de chinezi pentru că Trump face cu degetul la chinezi… ăia cred că au zis, mă, noi şi aşa nu-i mai lăsăm să nască că suntem prea mulţi", spune o localnică.

"Mai sunt din ăştia deştepţi în televizor care mie nu-mi plac când spun că e vrăjeală, că nu e lumea bolnavă. Cum să nu fie, când spitalele sunt pline?!", exclamă o altă localnică.

Un lucru e cert, oamenii fug de spitale ca necuratul de tămâie.

"Nu mori de Covid, dar mori cu Covid. De exemplu, cum e cazul meu, dacă mai am şi multe boli şi m-aş duce la spital, dacă ar fi necesar, şi aş muri, normal că poate ar zice covid. Dar poate au fost alte boli", afirmă o localnică.

Nici cei bolnavi, dar care au ales să plece din spitale, nu sunt aşteptaţi cu braţele deschise.

"Să îşi vadă de treaba lor, să nu mai ducă atâta propagandă că sunt spitalele… gem. Şi cei care sunt la cerere, să iasă, ăia să fie amendaţi", declară o localnică.

Şi la primăria din comună, apele sunt tulburi. Angajaţii aşteaptă cu sufletul la gură veşti de la DSP. După ce primarul a fost testat pozitiv, acum şi soţia lui e confirmată cu noul coronavirus.

Teodor Creţu, secretarul primăriei: Să vedem ce măsuri putem lua. A fost totul ok. Deci chiar vineri dimineaţa am discutat împreună pe anumite proiecte. E normal să fie un şoc, dar trecem peste ele. 

Într-o zonă în care numărul cazurilor creşte de la o zi la alta, oamenii ştiu de unde vine problema. 

"E de groază. Şi nu se păstrează ordinea. S-a dat prea multă libertate acum. Toţi au plecat la mare, toţi au plecat la munte, toţi prin toate parcurile. Peste tot aleargă ca nebunii. Parcă n-au mai văzut marea", spune o localnică.

Întreg judeţul Olt are peste 600 de cazuri confirmate de coronavirus. Doi primari, prefectul şi şeful poliţiei se numără printre pacienţi. La primăria din Slătioara încă se mai aşteaptă rezultatele unor teste. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pandemia văzută dintr-un sat din Olt: "Aleargă ca nebunii. Parcă n-au mai văzut marea"