Pandemia de coronavirus a ieftinit vacanțele în destinații exotice
Un sfert de an fără clienţi îi obligă pe cei care vând vacanţe să vină cu oferte care, până de curând, ar fi fost considerate o ţeapă de pe net.
- Un sejur de 7 nopți în Tenerife a ajuns să coste 320 de euro.
- Sicilia investește 50 de milioane de euro pentru a impulsiona turismul.
Operatorii din turism preferă să îşi reducă profitul la minimum, numai să convingă oamenii să călătorească.
Anul acesta, vacanţa într-o destinaţie de lux poate fi achiziţionată la un preţ derizoriu. Spre exemplu, Crăciunul sau Revelionul îl puteţi petrece în Tenerife. 7 nopţi de cazare şi zborul dus-întors costă doar 320 de euro. Adică aproximativ 1.500 de lei.
În alţi ani, cu aceeaşi bani, abia am fi găsit un sejur de o săptămână pe litoralul românesc.
Roxana Ilinca, manager agenţie de turism: Eu nu cred ca am mai prins, adică sigur nu am mai prins, să zbori în Thailanda cu 350 de euro. Vorbim de insulele din jurul Spaniei, unde ofertele în acest moment, doar pentru cazare cu mic dejun inclus, la 5 stele, sunt cu preţuri începând de la 60 de euro.
Iar lista poate continua. Oferte vin şi din partea companiilor aeriene, care au avut în ultimele două luni pierderi colosale.
Adevăratele reduceri încep la finalul lunii august.
Roxana Ilinca, manager agenţie de turism: Clar, este cererea foarte mare, sau mai degrabă oferta, pentru exotic, în special pentru lunile noiembrie şi decembrie, când şi clima în aceste destinaţii o permite.
Cele mai multe agenţii cred că, din toamnă, turiştii vor reveni. Se bazează pe dorinţa tot mai mare a oamenilor de a călători. Extrem de nerăbdătoare să plece într-o vacanţă este şi Alexandra.
Alexandra Olaru, turist: Am şi achiziţionat o vacanţă în Thailanda, la sfârşitul lui august, de care sunt foarte încântată. A fost cu 30-40% mai ieftin decât anul trecut, iar în acest preţ am biletul şi all inclusive la un hotel de 5 stele.
În cazul altori ţări, grav afectate de criza COVID, guvernele au luat măsuri pentru salvarea turismului care pot fi considerate disperate.
Cornelia Crâşmaru, corespondent Observator în Italia: Sicilia vine cu o ofertă greu de refuzat. Dornice de vizitatori, autorităţile oferă să plătească jumătate din contravaloarea transportului pe insulă. Şi asta nu e tot. La fiecare trei nopţi petrecute pe insulă, una este bonus.
Timpul câştigat pe insulă poate fi valorificat cu vizite la muzee sau cu un tur ghidat la Etna, gratuite şi ele. În total, Sicilia va investi 50 de milioane de euro pentru a impulsiona turismul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰