Parada plăcintelor făcute după rețete din toată țara, în Parcul Herăstrău din București
Plăcintele făcute după reţete adunate din toate colţurile ţării au îndulcit weekendul bucureştenilor. Pentru câteva ore, patiseri pricepuţi au pus la copt aluaturi umplute în zeci de feluri, în parcul Herăstrău.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Plăcintele făcute după reţete adunate din toate colţurile ţării au îndulcit weekendul bucureştenilor. Pentru câteva ore, patiseri pricepuţi au pus la copt aluaturi umplute în zeci de feluri, în parcul Herăstrău. Şi gustul, dar şi denumirile deserturilor i-au atras pe pofticioşi. Boiereasca umplută cu mere, plăcinta domnească sau cea cu dovleac şterpelit au fost în topul preferinţelor.
În răcoarea Parcului Herăstrău, aburii plăcintelor abia coapte i-au atras imediat pe pofticioşi. De-a lungul unei singure alei, gurmanzii au avut ocazia de a face o călătorie gastronomică prin toate regiunile ţării.
Începem periplul cu o reţetă specifică Munteniei şi Dobrogei. O plăcintă sărată şi crocantă. Pentru aluat nu e nevoie decât de făină, apă, drojdie şi sare.
După răsucită, dăm şi de răsturnată. Aici caisele furnizează aroma care te dă pe spate.
Plăcinta cu dovleac şterpelit sau plăcinta domnească sunt alte deserturi care i-au încântat pe vizitatori. Şi cei ce nu poftesc la dulciuri au avut de unde să aleagă. Lichiul ardelenesc este o plăcintă în care umplutura este de varză îmbibată în vin.
Parada plăcintelor din Herăstrău mai ţine până duminică. Preţurile pentru o porţie variază între 12 şi 20 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰