Antena Meniu Search
x

Paradele absolvenţilor din clasa a XII-a de la liceele din Bucureşti, aprobate doar pe trotuar

Primăria Capitalei precizează că a aprobat ”Parada absolvenţilor” de la colegiile Gheorghe Şincai, I.L. Caragiale şi Tudor Vianu .şi de la Liceul C.A. Rosetti, dar doar pe trotuar, deoarece se desfăşoară în zile lucrătoare. În anii precedenţi, aceste parade se desfăşurau pe carosabil, pe o bandă de circulaţie.

Primăria Capitalei precizează că a aprobat ”Parada absolvenţilor” de la colegiile Gheorghe Şincai, I.L. Caragiale şi Tudor Vianu şi de la Liceul C.A. Rosetti, dar doar pe trotuar, deoarece se desfăşoară în zile lucrătoare. În anii precedenţi, aceste parade se desfăşurau pe carosabil, pe o bandă de circulaţie.

Conform unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Colegiul Naţional Gheorghe Şincai a solicitat organizarea evenimentului denumit “Parada Absolvenţilor Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, promoţia  2017” pentru data de 26 mai, între orele 08.00 - 09.30, pe următorul traseu: Colegiul Naţional Gheorghe Şincai – Calea Şerban Vodă – Piaţa Unirii (trotuarul adiacent Hotelului Horoscop) – Bd. Dimitrie Cantemir – Colegiul Naţional Gheorghe Şincai punct final. 

De asemenea, Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale a solicitat organizarea evenimentului ”Parada Absolvenţilor” pentru data de 25 mai, între orele 09.00 - 09.30, pe traseul: Calea Dorobanţilor, din faţa Restaurantului Perla  – Piaţa Dorobanţilor – str. Roma – Colegiul I. L. Caragiale. 

”Facem precizarea că reprezentanţii Comisiei de analiză şi avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din cadrul PMB nu au blocat desfăşurarea celor două evenimente, ci doar au solicitat organizatorilor ca, în acest an, deplasarea participanţilor să se desfăşoare pe trotuar, fără a blocă traficul rutier şi pietonal, respectând regulile de circulaţie rutieră. Solicitarea comisiei a venit în condiţiile în care cele două evenimente urmau să aibă loc în zile lucrătoare, la ore la care traficul rutier înregistrează valori crescute”, se arată în comunicat. 

PMB menţionează că, din cadrul Comisiei de analiză şi avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice fac parte, pe lângă reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul primăriei, şi reprezentanţi ai următoarelor instituţii cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice: Poliţia Capitalei, Brigada Rutieră, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. 

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Comisia de analiză şi avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, a avizat, de  asemenea, şi Paradele Absolvenţilor pentru Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu şi Liceul Teoretic C.A. Rosetti, ”cu respectarea prevederilor specificate şi agreate în protocoalele privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Paradele absolvenţilor din clasa a XII-a de la liceele din Bucureşti, aprobate doar pe trotuar