Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Paradoxul Teatrul Naţional. Pe faţa clădirii au fost proiectate mesaje de susţinere pentru ucraineni dar actorii nu au voie să exprime solidaritatea pe scenă

Afară-i vopsit gardul, înăutru e leopardul. În timp ce actorii de la Teatrul Naţional reclamă faptul că nu au voie să îşi exprime public solidaritatea cu Ucraina, pe faţa clădirii au fost proiectate mesaje de pace şi de susţinere. Proiecţiile video sunt însă parte a unui proiect internaţional care se desfăşoară în mai multe capitale ale lumii. Bucureştenii au aplaudat spectacolul video. 

de Redactia Observator

la 20.03.2022 , 22:27

Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale din Capitală a fost seara trecută în centrul atenţiei. Peste 35 de artişti vizuali din întreaga lume şi-au expus lucrările pe faţada clădirii, în semn de solidaritate şi de susţinere faţă de poporul ucrainean. 

Eduard Marin, reporter Observator: Întreaga clădire a fost îmbrăcată cu imagini simbol pentru pace. iMapp Bucharest este cel mai mare eveniment de new media art din România şi este un eveniment care se află în top 3 concursuri de video mapping la nivel mondial. 

Bucureştenii au fost impresionaţi de proiecţiile video, dar şi emoţionaţi de mesajul transmis.

Vezi și

"Emoţionant şi destul de dureros pentru ei(ucraineni, n.red.)". 

Pe acelaşi subiect

"Cu siguranţă este un demers nou, unul reuşit şi ar trebui să implementăm mai multe lucruri de genul ăsta pe viitor, să fie ăsta un start".

"Este o idee bună, ne arătăm solidari faţă de nişte oameni care suferă la momentul ăsta şi până la urmă noi suntem la graniţă cu ei. E o idee frumoasă". 

"Am fost foarte surprinsă pentru că nu mă aşteptam. Mi se pare o idee foarte bună şi mi se pare foarte interesant şi multă emoţie. Un gând pentru ucrainenii care au o perioadă foarte dificilă". 

Zeci de artişti vizuali din întreaga lume s-au mobilizat pentru a-şi arăta susţinerea faţă de ucraineni. Campania se desfăşoară simultan în mai multe ţări, printre care România, Marea Britanie, Franţa sau Japonia. 

Evenimentul are loc în plin scandal la Teatrul Naţional. Mihai Călin susține că actorii nu au fost lăsaţi de conducerea teatrului să organizeze o campanie de strângere de fonduri pentru Ucraina, ba mai mult li s-ar fi interzis să lanseze mesaje de solidaritate de pe scenă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Paradoxul Teatrul Naţional. Pe faţa clădirii au fost proiectate mesaje de susţinere pentru ucraineni dar actorii nu au voie să exprime solidaritatea pe scenă