Antena Meniu Search
x

În Braşov, unul dintre cele mai căutate oraşe în sezonul rece, se dublează costul parcării

Dacă vă planificaţi o excursie la munte, să vă pregătiţi mai mulţi bani de cheltuială. În Braşov, unul dintre cele mai căutate oraşe în sezonul rece, se dublează costul parcării. În centru, vom plăti trei lei pentru o oră.

de Redactia Observator

la 28.10.2020, 17:00

Vezi și
  • Tariful se poate poate plati de la parcomat, cu monede, bancnote sau cu cardul bancar.
  • La plata prin mesaj text de pe telefonul mobil se adauga costurile operatorilor de telefonie mobila.

Dacă vă planificaţi o excursie la munte, să vă pregătiţi mai mulţi bani de cheltuială. În Braşov, unul dintre cele mai căutate oraşe în sezonul rece, se dublează costul parcării. În centru, vom plăti trei lei pentru o oră.

În zona zero a Brașovului găsim cele mai multe obiective turistice din oraş: Biserica Neagră, Piața Sfatului sau circuitul zidurilor cetății vechi. Aici, tariful parcării este în prezent de un leu şi 50 de bani pe oră. Din 12 noiembrie însă, preţul se va dubla. Trei lei vor plăti turiştii pentru o singură oră.

Tariful se poate poate plati de la parcomat, cu monede, bancnote sau cu cardul bancar, dupa introducerea numarului de inmatriculare. Fie printr-un simplu mesaj text de pe telefonul mobil, insa se adauga costurile operatorilor de telefonie mobila. Cel mai simplu este insa din tihna unui parc, trebuie folosită o aplicatie instalata pe telefonul mobil, şi in acest fel este posibilă prelungirea șederii, chiar dacă prima plată a fost făcută de la un parcometru. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Recomandarea noastră este, dacă poate să-şi parcheze maşina în celelalte zone, nu în zona centrală, unde este mai ieftin şi de acolo poate veni pe jos pentru că Braşovul nu este un oraş atât de întins sau cu mijloacele de transport în comun

Turiştii care nu se feresc de mersul pe jos pot să îşi lase maşinile mai departe de centru. Braşovul mai are două zone de parcări, unde tarifele sunt de maximum doi lei pentru o oră. Cât despre plată, părerile sunt împărţite.

Noul sistem de plată a parcării la Brașov va funcţiona 24 de ore din 24, inclusiv duminica. În Brașov există, în prezent, 10.200 de locuri de parcare publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În Braşov, unul dintre cele mai căutate oraşe în sezonul rece, se dublează costul parcării