Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Părintele Milea a construit de la zero un cămin pentru bătrâni și orfani, în Buzău: "Acest aşezământ este sufletul meu, inima mea"

A intrat în moarte clinică, inima i-a stat, însă Dumnezeu l-a mai lăsat pe pământ pentru că mai are lucruri bune de făcut. Asta spune un preot din judeţul Buzău. Un salvator de suflete care şi-a deschis inima în faţa echipei Observator şi i-a primit pe jurnalişti în locul transformat în casă adoptivă pentru bătrâni şi copii deopotrivă. 

de Redactia Observator

la 05.11.2020 , 17:01

  • Preotul Milea salvează destine, în locul pe care l-a construit de unul singur
  • "Persoanele în vârstă nu sunt apreciate, nu sunt ocrotite", ne-a spus părintele
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Se spune că omul sfinţeşte locul, chiar şi pe cel uitat de autorităţi. Așa s-a întâmplat și în satul Câmpeni, judeţul Buzău. Părintele Milea nu a vrut să-și abandoneze locul natal așa că a ridicat singur și de la zero un loc pe care-l denumește "abandon la puterea a 4-a".

Părintele Milea: Acest aşezământ este sufletul meu, inima mea. În acest sat abandonat, într-o clădire abandonată, şi destinat unor persoane vârstnice abandonate şi de asemenea tinerilor din orfelinate abandonaţi şi ei.

Bătrâni şi tineri au găsit aici o a doua familie. Din 1996 Aura face parte din familia părintelui Milea. A crescut într-o casă de copii, iar la 18 ani statul a abandonat-o.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Am mult timp de când stau aici şi m-am învăţat cu ele şi ele cu mine.

"Mi-am găsit locul aici şi mă simt foarte bine. Le spun multă sănătate şi să-mi dea şi mie telefon mai des să ştiu şi eu de ei", mărturisește o bătrânică.

Şi cum oamenii au nevoie să simtă atingerea lui Dumnezeu părintele a ridicat şi o biserică.

Dar nu e singurul loc aparte de aici. Un avion militar şi un mic muzeu cu uniforme vechi îi atrag acici pe copiii de toate vârstele. Părintele a făcut chiar şi un parteneriat cu inspectoratul școlar din Buzău așa că cei mici pot veni în vizită. Bunicii au parte de zâmbete, iar copiii învață lecția faptelor bune.

Părintele Milea: Ce este trist pentru noi românii este că persoanele în vârstă nu sunt apreciate, nu sunt ocrotite, au o vârstă de aur lor le datorăm dezvoltarea ţării noastre.

Şi cum nevoiaşi sunt mulţi părintele a ridicat în Buzău, o cantină pentru ca cei sărmani, iar pentru cei în putere a înfiinţat o școală profesională.

Părintele Milea: În viaţă nu e bine să-i ajuţi pe oameni să depindă de tine, să le dai pâine în fiecare zi sau mâncare peşte în fiecare zi, ci cel mai bine în societate ei să înveţe să pescuiască metaforic vorbind ca ei să aibă întreţinere şi din ce ei lucrează să poată ajuta la rândul lor pe alţii.

Preotul a avut multe piedici, însă timpul i-a demonstrat că Dumnezeu lucrează prin oameni buni și nu trebuie să se oprească din a transforma o țară de fapt, în una de fapte.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Părintele Milea a construit de la zero un cămin pentru bătrâni și orfani, în Buzău: "Acest aşezământ este sufletul meu, inima mea"