Antena Meniu Search
x

Părinţii dau medicamente după ureche pentru copiii lor

Tot românul s-a născut doctor, iar pentru orice durere există şi-un sfat. Mai grav e că automedicaţia se transmite de la mare, la mic. Mai mult de jumătate dintre părinţi le dau copiilor medicamente după ureche, fără a consulta înainte un medic.

Vezi și

Un obicei care le pune în pericol sănătatea, şi aşa mai fragilă. Părinţii o fac pe medicii pentru copiii lor mai ales în perioada rece, când virozele dau năvală.

Creşte numărul virozelor, se înmulţesc şi pastilele luate după ureche. 6 din 10 părinţi nu mai aşteaptă sfatul specialistului. Se ocupă singuri de tratament.

Cei mai mulţi dintre părinţi preferă să nu mai stea la cozi interminabile în spitale şi se bazează pe sfatul farmacistului.

Specialiştii ne recomandă să nu sărim din start, atunci când răcim, la raftul cu medicamente.

Se ştie că românii sunt campioni la automedicaţie şi mai ales în această perioadă, când numărul vizozelor a crescut. Problema însă nu o reprezintă, neapărat, adulţii. Copii sunt şi ei puşi în pericol atuci când li se administrează medicamente fără a se consulta înainte un doctor.

Datele statistice arat că peste 60% dintre părinţi le dau copiilor medicamente fără a consulta înainte un doctor. Cele mai frecvente afecţiuni pentru care se administrează medicamente copiilor sunt febră, tusea, durerile în gât sau nasul înfundat. Mai ales că, cei mai mulţi dintre farmacişti, iau locul doctorilor.

Însă, pe termen lung şi nu numai îi pot afecta pe cei mici. Şi asta pentru pot deveni rezistenţi în timp la acele medcamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Părinţii dau medicamente după ureche pentru copiii lor