Antena Meniu Search
x

Paşapoartele româneşti, printre cele mai importante din lume. Ajungi fără viză în 172 de ţări

Paşapoartele româneşti sunt considerate printre cele mai importante din lume, conform ultimului raport dat publicităţii de Henley Passport Index.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.01.2020, 15:49

România ocupă locul 17 în topul celor mai importante paşapoarte din lume
Un paşaport românesc te ajută să ajungi fără viză în 172 de ţări - Profimedia

Paşapoartele româneşti sunt considerate printre cele mai importante din lume, conform ultimului raport dat publicităţii de Henley Passport Index.

Specialiştii au ajuns la această concluzie în condiţiile în care s-a stabilit că, graţie unui paşaport românesc, poţi să călătoreşti fără viză în alte 172 de ţări.

Conform Henley Passport Index, România ocupă locul 17 în clasamentul celor mai importante documente de călătorie, fiind în urcare cu două locuri faţă de clasamentul dat publicităţii în urmă cu un an.

Paşapoartele româneşti sunt considerate mai importante decât cele din Argentina, Brazilia, Israel, Serbia, Paraguay, Vatican, Uruguay, Rusia sau Bosnia Herţegovina.

Cele mai importante paşapoarte din lume sunt cele din Japonia, graţie cărora poţi să călătoreşti fără viză în 191 de ţări. Paşapoartele din Singapore te duc fără viză în 190 de ţări, iar cele din Germania şi Coreea de Sud te duc fără viză în 189 de ţări.

Cele mai slab cotate paşapoarte din lume sunt cele din Siria, Irak şi Afganistan. Cu acestea ajungi fără viză în mai puţin de 30 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Paşapoartele româneşti, printre cele mai importante din lume. Ajungi fără viză în 172 de ţări