Antena Meniu Search
x

Pasionaţii de hard-enduro nu mai au voie să iasă de pe traseele marcate şi riscă amenzi usturătoare

Cel puţin în pădurile din jurul Sibiului, acolo unde edilii refuză să-i mai lase pe iubitorii de adrenalină să-şi mai facă de cap.

Vezi și

Cel puţin în pădurile din jurul Sibiului, acolo unde edilii refuză să-i mai lase pe iubitorii de adrenalină să-şi mai facă de cap. Mai mult, primarul din Răşinari a anunţat că motocicliştii care încalcă noile reguli vor plăti o amendă de 500 de lei.

Aventură, adrenalină, motoare turate şi pasionaţi de enduro nerăbdători să descopere cărări periculoase. Toate acestea rămân o amintire, cel puţin în pădurile de la Răşinari. 

Bucur Bogdan, primarul comunei Răşinari: "Avem elaborat un draft pentru regulament pentru traseele pe care cei care practică enduro ar trebui să le folosească. Folosesc destul de multe trasee, locuri pe care nu sunt poteci sau drumuri şi care se strică."

Este o măsură luată de administraţia locală, după ce mai multe zone din mijlocul naturii au fost distruse de roţile motoarelor. "Vedeţi urmele pe care cei cu motocicletele au mers. Ele s-au tot adâncit şi acum apa lucrează. Au ieşit şi rădăcinile copacilor."

Pe acelaşi subiect

Oamenii îşi găsesc chiar şi grădinile distruse. "Cam fac dezastru şi pe câmp, merg peste tot, fâneţele sus la munte. Oamenii au probleme cu ei. Sunt indisciplinaţi de regulă şi teribilişti, nu prea respectă reguli." 

Cine se mai aventurează prin păduri, riscă să plătească o amendă de până la 500 de lei. 

Tiberiu Brad, şeful Ocolului Silvic privat Valea Frumoasei: "Nu se aduc leziuni liberei circulaţii în spaţiul public ci doar precizări pentru indivizii care practică această ramură sportivă. Oamenii au primit de fiecare dată instrucţiunile şi reglementările."

Edilul din Răşinari spune ca va face şi hărţi pe care le va împărţi pensiunilor şi ghizilor din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Pasionaţii de hard-enduro nu mai au voie să iasă de pe traseele marcate şi riscă amenzi usturătoare