Antena Meniu Search
x

Sărbătoarea de Paște, celebrată de mulți români în familie

Sărbătoarea de Paște aduce românii împreună în jurul mesei festive. Fiindcă, de sărbători, ne simţim mai aproape unii de ceilalţi.

de Redactia Observator

la 28.04.2019, 23:19

Vezi și

Sărbătoarea de Paște aduce românii împreună în jurul mesei festive. Fiindcă, de sărbători, ne simţim mai aproape unii de ceilalţi. Şi mai aproape de tradiţii. Pentru copii, legenda iepuraşului a fost prilej de joacă toată ziua. Au căutat cu emoţii cadourile ascunse prin case sau grădini.

Ora 9:00 dimineaţa. Pentru Petre, prima zi de Paşte a început cu o sarcină-surpriză. A avut de refăcut drumul iepuraşului care a lăsat ouă colorate prin casă, întocmai ca în poveşti. Nu l-a dezamăgit nici în acest an.

Odată descoperit misterul, Petre nu uită de tradiţiile Învierii Domnului, chiar dacă are numai 5 ani.

Acum, întreaga familie e gata de vizita la bunici. Cu toţii s-au înscris la un maraton de colectat dulciuri. Având deja experienţă, Petre şi-a luat coşuleţul şi a explorat încântat grădina unde au fost ascunse cadourile, bineînţeles, tot de iepuraş.

Cea mai mare bucurie o găsim însă la masa de Paşte, plină de bunătăţi făcute în casă. Toate sunt sfinţite de bunicul familiei, care este preot.

O rugăciune cât o mulţumire pentru o sărbătoare luminată care aduce familiile împreună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoarea de Paște, celebrată de mulți români în familie