Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pastrama, tochitura sau ciolanul au înlocuit peştele pe litoral

Aromele toamnei au umplut litoralul. Pentru turiştii care şi-au prelungit vacanţa, bucătarii de la malul mării au reinventat meniul. Aşa se face că tochitura, pastrama şi ciolanul cu fasole iau locul fructelor de mare.

de Redactia Observator

la 04.09.2019 , 22:21

Aromele toamnei au umplut litoralul. Pentru turiştii care şi-au prelungit vacanţa, bucătarii de la malul mării au reinventat meniul. Aşa se face că tochitura, pastrama şi ciolanul cu fasole iau locul fructelor de mare. Şi cum suntem în luna strugurilor, toate aceste bunătăţi fac casă bună cu un pahar de must.

Septembrie pare a patra lună de vară, dacă ne uităm în termometre şi pe plajele încă pline. 

Toamna a venit pe litoral doar în meniuri. În bucătăriile unde se simţeau până mai ieri arome de hamsii, chefal şi rapane, sfârâie acum pastrama de oaie. 

Vezi și

Ceapa murată, usturoiul şi rozmarinul dau naştere unei explozii de gusturi. Totul se flambează cu vin alb pentru ca aromele să se intensifice. 

Iahnia fiartă în tihnă, la foc molcom, e un alt semn că s-a schimbat sezonul.

Cuptoarele sunt încinse şi în alt restaurant de pe litoral, unde pulpa de miel pe pat de legume coapte stă la loc de cinste în noul meniu de toamnă. 

Secretul unui gust perfect stă în combinaţia de condimente. În acest caz, cimbrul completează aroma foilor de dafin. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Pastrama, tochitura sau ciolanul au înlocuit peştele pe litoral