Antena Meniu Search
x

Video Pasul vulcan, o destinaţie de vis pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Pasul Vulcan e un loc mai puţin aglomerat, dar devine din ce în ce mai căutat de turişti. Drumul de acces, închis în timpul iernii, a devenit cea mai lungă pârtie de săniuş din ţară. 

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 08:41

Vezi și

Pasul Vulcan devine iarna un loc de basm. Staţiunea e situată la aproape 1.600 de metri altitudine, iar acolo se poate ajunge din oraşele de pe Valea Jiului. Drumul de acces este închis pe timp de iarnă şi... se transformă într-o pârtie imensă, o încântare pentru copii, dar şi pentru adulţi. 

Cristian Merişanu, primar Vulcan: Am ajuns la un consens, să-l închidem. Astfel toţi copiii, oamenii, toţi care doresc să se distreze să se poată da cu săniile aproape 8 kilometri.

10 lei costă un drum cu telegondola

Turiştii pot urca cu telegondola până la capătul superior, pentru doar 10 lei şi pot coborî la bază pe sanie, cu bobul sau pe schiuri. Iar acest loc de poveste este din ce în ce mai apreciat de turişti. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: De unde ai venit, Alex?

Alex: Din Arad.

Reporter: Şi de ce ai venit tocmai aici, în Pasul Vulcan?

Alex: Pentru că am văzut poze pe Facebook la părinţi.

Mama: A spus: ''Mami, vrem la zăpadă!''. Ne-am urcat în tren şi am venit aici în Pasul Vulcan pentru a ne da cu schiurile, cu bobul. 

Pârtia traversează o padure şi se opreşte chiar în zona de unde pleacă telegondola. Pe lânga aceasta, există încă doua pârtii, una dintre ele special destinată copiilor. Aici în fiecare iarnă stratul de zăpadă este consistent şi ţine câteva luni bune.

Cristian Merişanu, primar Vulcan: Am fost surprins ca zilele acestea să avem peste 1.000, 1.500 de turişti zilnic ceea ce ne dă speranţă şi aşteptări.

Turiştii care vor distracţie, dar fără aglomeraţie, o găsesc la Pasul Vulcan. Aici este o veche trecătoare din Carpaţi care face legătura între Oltenia şi Transilvania. Cel care a pus bazele dezvoltării Staţiunii Straja, susţine ideea unui proiect care să unească Pasul Vulcan de Straja, pentru mărirea domeniului schiabil, din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pasul vulcan, o destinaţie de vis pentru iubitorii sporturilor de iarnă