Antena Meniu Search
x

Patru cetăţeni străini, răniţi în incendiul din clubul Colectiv

Patru cetăţeni străni - o italiancă, doi spanioli şi un german - au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv, primii trei fiind internaţi la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu", iar al patrulea la Spitalul Universitar

Patru cetăţeni străni - o italiancă, doi spanioli şi un german - au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv, primii trei fiind internaţi la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu", iar al patrulea la Spitalul Universitar

Premierul Ponta a exprimat, sâmbătă, mesaje de solidaritate pentru cetăţenii străini care au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul bucureştean, menţionând că, în măsura în care se va solicita, autorităţile române pot asigura transportul către ţările din care provin.

"Vreau să prezint în numele Guvernului României aceleaşi mesaje de solidaritate pentru cetăţenii străini care au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa, urmează să identificăm exact toate vicitimele, altele decât românii", a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

"Suntem în contact cu autorităţile ţăilor respective, în măsura în care se solicită, putem să asigurăm imediat transportul către ţara respectivă", a adăugat Ponta.

La Spitalul SRI au fost aduse, după incendiul de vineri seară, din clubul Colectiv din Capitală, şase persoane dintre care patru în stare foarte gravă, trei fiind intoxicate cu fum.

Printre răniţi, se află o tânără din Italia, de 20 de ani, cu arsură pe aproape 45 la sută din corp. Ea este intubată şi a fost vizitată de reprezentanţi ai Ambasadei Italiei, care ţin elegătura continuu cu spitalul, a declarat directorul de comunicare Ovidiu Marincea.

În acelaşi spital mai sunt doi cetăţeni spanioli, dar starea lor este mai bună decât a tinerei.

Al patrulea rănit este boodygard la clubul unde a avut loc incendiul, a mai spus directorul medical.

Un alt cetăţean străin rănit în incendiu, un german, este internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Starea acestuia este foarte gravă. Ambasada Germaniei a fost anunţată, reprezentanţii acestuia deplasându-se la spital.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Patru cetăţeni străini, răniţi în incendiul din clubul Colectiv