Antena Meniu Search
x

Patru fraţi din Iaşi au rămas singuri pe lume în doar câteva zile. Bunicii au murit în două zile, tatăl e în comă, mama de negăsit

Patru fraţi din Iaşi au rămas singuri pe lume în doar câteva zile. Bunicii au murit în două zile, tatăl e în comă, mama de negăsit. Cei mai mici dintre fraţi sunt în clasa 1, cel mai mare în clasa a 8-a.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 30.01.2020, 10:13

Patru fraţi din Iaşi, singuri pe lume
Patru fraţi din Iaşi au rămas singuri pe lume în doar câteva zile. Bunicii au murit în două zile, tatăl e în comă, mama de negăsit - Twitter

Patru fraţi din Iaşi au rămas singuri pe lume în doar câteva zile. Bunicii au murit în două zile, tatăl e în comă, mama de negăsit. Cei mai mici dintre fraţi sunt în clasa 1, cel mai mare în clasa a 8-a.

Patru fraţi din Iaşi şi-au pierdut întreaga familie în doar câteva zile. Doi dintre ei sunt în clasa întâi, unul este în clasa a VIII-a, iar altul în clasa a V-a. Primii trei învață la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu”, iar ultimul la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, ambele din municipiul Iași. Părinții sunt divorțați, minorii fiind crescuţi de tatăl lor şi bunicii paterni, scrie BZI.

Ambii bunicii au murit fulgerător chiar săptămâna trecută. Tatăl este în comă, fiind ținut în viață de aparate. Are șanse infime să mai supraviețuiască. Cei patru copii erau în grija bunicilor și a tatălui. Ei locuiesc pe strada Marta, numărul 48, aflată în zona Țicău din Iași, într-o casă dărăpănată. Tatăl nu avea slujbă și supraviețuiau doar din pensia bunicilor. 

Joia trecută (23 ianuarie 2020 – n. r.), a murit bunicul care avea o boală incurabilă. Două zile mai târziu, sâmbătă, 25 ianuarie, a încetat din viață și bunica. Aceasta avea probleme grave de sănătate ce au culminat cu un edem pulmonar. Tot în această perioadă, tatăl a intrat în comă. Acesta are șanse minime să mai trăiască. O firmă de pompe funebre i-a ajutat cu înmormântarea. Din păcate pentru ei, mama lor este de negăsit.

În fața acestei realități crunte, învățătorul celor doi micuți de clasa întâi, Constantin Șerban, alături de profesorul Mihaela Burlea, directorul Școlii „Mihai Codreanu”, trag un semnal de alarmă legat de acest caz și fac un apel umanitar pentru a-i salva pe cei patru frați.

„E tragic ce se întâmplă cu acești copii. Trec printr-o tragedie înfiorătoare. Sunt singuri pe lume și fără sprijin. Nu mai vorbesc de trauma psiho-emoțională prin care trec. Cel mai mare băiat, aflat în clasa a VIII-a, mi-a fost elev. Eu i-am predat Limba și literatura română. Este un copil cu potențial, inteligent și isteț. La el pot fi cele mai grave probleme și oricând se poate pierde sau să ajungă pe drumuri, în cercuri pline de delincvență juvenilă. Trebuie făcut ceva, noi îi ajutăm cum putem. Ei trebuie să trăiască alături de adulți responsabili și căldura unui cămin normal”, a mărturisit Mihaela Burlea, directorul unității de învățământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Patru fraţi din Iaşi au rămas singuri pe lume în doar câteva zile. Bunicii au murit în două zile, tatăl e în comă, mama de negăsit