Patru vieți salvate după o prelevare de organe
La două zile de la ultimul transplant de inimă, medicii din Târgu Mureş au redat şansa la viaţă unui alt pacient. Ieri, la Institutul Inimii, un nou cord a fost primit de un bărbat de 49 de ani. Alţi trei pacienţi au speranţa unei vieţi mai bune, după ce familia unui bărbat din Oradea a acceptat donarea de organe.
La două zile de la ultimul transplant de inimă, medicii din Târgu Mureş au redat şansa la viaţă unui alt pacient. Ieri, la Institutul Inimii, un nou cord a fost primit de un bărbat de 49 de ani. Alţi trei pacienţi au speranţa unei vieţi mai bune, după ce familia unui bărbat din Oradea a acceptat donarea de organe. Intervenţia s-a încheiat cu bine, cu toate că medicii au întâmpinat diverse probleme până când inima a ajuns la Târgu Mureş de la Oradea. Condiţiile meteo au fost cauza pentru care cordul a ajuns în sala de operaţii la limita de timp, iar orice secundă putea aduce eşecul.
Patru oameni au primit speranţa unei vieţi mai bune de la familia unui bărbat din Oradea. O decizie grea, dar salvatoare.
Ficatul a ajuns la Institutul Fundeni, iar corneea la Spitalul Militar Central din Capitală, în timp ce rinichii au ajuns la Institutul de Transplant Renal din Cluj. Cordul a fost transportat cu un elicopter SMURD, de la Oradea la Târgu Mureş.
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 5 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Sacrificiul familiei şi efortul colectiv al medicilor au oferit o nouă viaţă la limită.
Medici chirurgi, cardiologi, anestezişti, unii aflaţi chiar în timpul liber au contribuit la minunea ca un om de 49 de ani să poată avea o viaţă mai bună.
Pacientul era în stare gravă şi aştepta de mai bine de doi ani o inimă nouă.
Chiar dacă este al patrulea transplant de cord, de la începutul anului, medicii se confruntă cu multe probleme.
Medicii mai spun că de mare ajutor le-ar fi avioanele utilitare care să facă transport special de organe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰