Antena Meniu Search
x

Şaizeci de familii din Alba Iulia au ajuns pe drumuri, evacuate de autorităţi! Acum şi-au mutat mobila chiar în faţa blocului

Însă nu pentru că blocul cu locuinţe sociale în care stăteau ar fi în pericol să se dărâme. Doar că oamenii stăteau acolo ilegal.

Vezi și

Şaizeci de familii din Alba Iulia au ajuns pe drumuri. Însă nu pentru că blocul cu locuinţe sociale în care stăteau ar fi în pericol să se dărâme. Doar că oamenii stăteau acolo ilegal. Însă, deşi au fost evacuaţi, nu s-au mişcat din faţa blocului. De două zile stau acolo, cu tot cu mobilă şi copii, şi trăiesc din mila localnicilor.

Uşile au fost sigilate. Aşa că oameni s-au mutat cu totul în faţa blocului. 

Copiii stau printre saci de haine şi bucăți de mobilă. De milă, oamenii din zonă le mai aduc câte ceva de mâncare. 

Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia: "Am plecat de la ideea de a normaliza situaţia. Am evacuat aproximativ 60 de locuinţe. Bineînţeles că vom evacua total blocul." 

Cei care au rămas pentru moment în apartamente încearcă să găsescă o soluţie. Oamenii locuiau de ani buni în imobilul care aparţine primăriei. 

"Am avut contract. Eu stau aici de 21 de ani. Eu am 24, de 21 locuiesc aici, am avut contract până în 2012. În 2012 nu s-a mai dat la nimeni niciun contract. Nu ne-au mai permis să plătim nici chiria.", mărturiseşte un locatar evacuat.

Pe plan local, imobilul a devenit celebru. Aici au fost numeroase scandaluri iar mulţi dintre locatari sunt certaţi cu legea. Acum, administraţia locală vrea să îl demoleze şi să construiască în loc o parcare modernă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Şaizeci de familii din Alba Iulia au ajuns pe drumuri, evacuate de autorităţi! Acum şi-au mutat mobila chiar în faţa blocului