Antena Meniu Search
x

Video Percheziții în legătură cu violențele de la protestul de luni seară din București. 13 persoane pentru 24 de ore

Zeci de tineri s-au trezit, cu noaptea-n cap, cu mascaţii peste ei. 25 de persoane bănuite că au participat la violenţele din Piaţa Unirii, din noaptea de luni spre marţi, au ajuns la audieri. 13 dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

de Andra Dolana

la 03.04.2021, 19:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Protestul de la începutul săptămânii, când în Capitală au ieşit în stradă 4 mii de oameni, a degenerat în violenţe, când unii dintre protestatari au aruncat cu bucăţi de asfalt în jandarmi şi au vandalizat totul în jurul lor.

După ore de tatonări şi provocări, centrul Capitalei arată ca un câmp de bătălie. Dezlănţuiţi, protestatarii au scos bucăţi din asfalt şi le-au aruncă în scutieri. Apoi au distrus tot ce le-a ieșit în cale: bănci, staţii de autobuz, vitrinele magazinelor, automatele de sucuri şi dulciuri din care au furat tot. 

188 de protestatari au fost duşi la secţie. În urma lor, 12 jandarmi răniţi, 6 autospeciale avariate, patru staţii STB distruse, două automate sparte şi golite, 10 coşuri de gunoi şi patru bănci vandalizate. Doar pagubele materiale se ridică la câteva zeci de mii de euro.

În noaptea protestelor, sursele Observator spuneau că indivizii violenţi ar fi din Ilfov, iar printre ei ar fi şi mulţi minori. Decontul a venit după aproape o săptămână. Percheziţii în 24 de locuinţe din București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov. 

25 de suspecţi au ajuns în această dimineaţă la audieri. O parte dintre ei, printre care şi mai mulţi minori, au ajuns mai întâi aici la sediul Poliţiei Capitalei şi asta pentru că nu a fost suficient loc la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. 

Familiile tinerilor duşi la audieri sunt revoltate. 

Rudă: Nepotul meu a fost la protest cu toată lumea şi a venit şi i-a luat de la 6 dimineaţa de acasă, ca pe infractori. Au venit două maşini după un copil de 18 ani, cu cătuşe.

Diana Sarca, Poliţia Capitalei: Audierile sunt în plină desfăşurare iar cercetările sunt efectuate/sub aspectul infracţiunilor de ultraj, distrugere, distrugere prin incendiere şi furt calificat. 

În noaptea de luni spre marţi, 20.000 de oameni au ieşit în stradă în 70 de oraşe din ţară. Cei mai mulţi în Bucureşti, 4.000. Oamenii legii au împărţit amenzi de aproape 100.000 de euro.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Percheziții în legătură cu violențele de la protestul de luni seară din București. 13 persoane pentru 24 de ore