Antena Meniu Search
x

Perchezitii in Meteor! Masini de lux si kilograme de aur, confiscate

Momente agitate in curtea sediului DIICOT Gorj, unde mai multi lideri rromi din celebrul cartier Meteor au fost dusi la audieri, suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani

Vezi și

Aproape 200 de oameni s-au adunat in fata institutiei pentru a le sustine nevinovatia, dar si pentru a-si cere inapoi cele sapte kilograme si jumatate de aur si 14 autoturisme de lux, ridicate in timpul perchezitiilor.

In fata procurorilor, barbatii au dat cu subsemnatul. In fata politistilor, femeile s-au dat in spectacol. Ca sa fie mai convingatoare, s-au tavalit pe jos si au urlat. Pentru unele dintre ele, emotiile au fost atat de coplesitoare incat au lesinat.

Politistii au descins la locuinta fostului candidat la presedintie, Constantin Ninel Potarca, si la imobilele fratilor lui din cartierul Meteor. Au confiscat sume importante de bani, 7,5 kg de aur si 14 masini de lux. "Ni s-au luat cam 100-200 de bucati de la fiecare. E mult, de la mosi stramosi, toata averea noastra, salbele de la gat cand au murit. Nu trebuia sa ne faca asa ceva, sa ne omoare in case, dar copiii nostri au ramas speriati”, a spus unul dintre ei.

“Mascatii tot ce au prins au chinuit, au dezbracat copiii - cercei din ureche, lantisoare de la gat. O femeie gravida este batuta, pusa jos cu fata la pamant, s-au urcat cu picioarele pe spatele ei”, a povestit Ninel Potarca. Anchetatorii sustin ca actiunea a vizat destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. Asa ca au chemat la audieri nu mai putin de 30 de oameni. “Este vorba despre un administrator de firma acuzat de aderare la grup infractional si evaziune fiscala pentru un prejudiciu de 280.000 de lei. Acesta si-a recunoscut faptele si este de acord sa achite prejudiciul”, a declarat avocatul unuia dintre retinuti.

Din cele 30 de persoane audiate, 14 au fost retinute pentru 24 de ore sub acuzatia de evaziune fiscala si spalare de bani.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Perchezitii in Meteor! Masini de lux si kilograme de aur, confiscate