Antena Meniu Search
x

Pericol de INCENDIU la centrul de plasament de la Târgu Cărbuneşti! Viaţa a 20 de copii este pusă în pericol, NONSTOP!

Siguranţa a 20 de copii este pusă în pericol în fiecare minut din zi şi noapte! Asta pentru că, în orice moment, centrul de plasament de la Târgu Cărbuneşti poate lua foc. S-a mai întâmplat. Şi, cu toate că angajaţii au făcut referate peste referate, instalaţia electrică tot nu a fost reparată.

Vezi și

Siguranţa a 20 de copii este pusă în pericol în fiecare minut din zi şi noapte! Asta pentru că, în orice moment, centrul de plasament de la Târgu Cărbuneşti poate lua foc. S-a mai întâmplat. Şi, cu toate că angajaţii au făcut referate peste referate, instalaţia electrică tot nu a fost reparată.

Puţin după ce 20 de copii au fost puşi la culcare, la 9 şi jumătate seara, în centrul de la Târgu Cărbuneşti, s-a instalat panica. Instalaţia electrică defectă a provocat un incendiu. 

"S-a întâmplat de la o plafonieră de la nivelul etajului, la bucătăria dietetică, foarte repede. Au fost copiii evacuaţi în curte", a declarat Melania Toader-Paşti, şef de centru al plasamentului din Târgu-Cărbuneşti.

Din fericire, totul s-a sfârşit cu bine. Cel puţin de această dată. Însă problemele la instalaţia electrică nu s-au rezolvat. Angajaţii au făcut o grămadă de referate în acest sens, dar tot degeaba. 

"Să ştiţi că stăm cu teamă şi am stat tot timpul cu teamă", mărturiseşte o angajată.

"Cu toate că sunt în concediu am venit la serviciu pentru că am această temere că oricând se poate întâmpla ceva din cauza instalaţiei electrice", se teme un alt angajat al centrului de plasament.

"Este un referat din data de 3 august, prin care cei de la Târgu Cărbuneşti, conducerea centrului ne aduce la cunoştinţă că acolo sunt probleme la instalaţia electrică, care poate genera incendiu. Ceea ce s-a şi întâmplat. Eu în dimineaţa asta am luat şi acel referat, îl am... Adică aproape de o lună", spune directorul general interimar DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu. 

O echipă de specialiști ar trebui să ajungă astăzi la Târgu Cărbunești pentru verificare instalaţiei. Până atunci, angajaţii sunt în stare de alergă, gata oricând să evacueze copiii. Nu sunt însă singurele probleme din centru. De multe ori, oamenii de acolo cumpără medicamente din banii lor pentru cei mici. 

"Au cumpărat cu banii dânşilor, dar tot timpul li s-a decontat. Dar asta nu e din vina noastră. De ce nu-şi fac un necesar prealabil? Să aibe, să existe în dulapul lor de urgenţe. Că nu i-a oprit nimeni", spune directorul economic al DGASPC Gorj, Liliana Andriţa.

Angajaţii spun însă că nu au de unde să ştie ce medicament urmează să fie prescris de medic în cazul unui copil bolnav. Aşa că pot doar să se asigure că au zilnic la ei bani în cazul în care un minor de la centrul de plasament se îmbolnăveşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pericol de INCENDIU la centrul de plasament de la Târgu Cărbuneşti! Viaţa a 20 de copii este pusă în pericol, NONSTOP!