Pericolele din alimentele vândute la vrac
Pericolele din alimente pândesc la orice colţ, mai ales la produsele despre care nu avem informaţii. Este şi cazul alimentelor vândute la vrac. În acest moment, cumpărătorilor le este aproape imposibil să afle ce au în compoziţie.
Pericolele din alimente pândesc la orice colţ, mai ales la produsele despre care nu avem informaţii. Este şi cazul alimentelor vândute la vrac. În acest moment, cumpărătorilor le este aproape imposibil să afle ce au în compoziţie.
-Orice produs trebuie să aibă eticheta cu alergeni. Noi aşa ne putem da seama.
-Normal, trebuie să fie specificat, să se vadă! Cine are timp să citească, să vadă la fiecare în parte, stă.
Însă, în cazul produselor vândute la vrac, răspunsul nu este atât de simplu. În acest moment, comercianţii nu sunt obligaţi să afişeze ingredientele pentru produsele vândute la grămadă, sau pe care le gătesc şi le vând ca meniuri gata preparate.
Cele mai importante informaţii sunt cele legate de termenele de valabilitate şi alergeni. Dar şi compoziţia alimentelor este la fel de importantă.
Comercianţii români vor fi în curând obligaţi să afişeze ingredientele pentru toate produsele vândute. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pregăteşte să implementeze în ţara noastră o măsură deja implementată în Uniunea Europeană.
În unele cazuri, o simplă etichetă poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.
-Dacă există o alergie puternică şi organismul reacţionează agresiv, categoric, se poate ajunge şi la deces.
Simptomele unor afecţiuni debutează cu mâncărime în gât, nas, ochii apoşi, şi pot creşte ca dificultate până la umflarea limbii, a feţei şi chiar la şoc anafilactic.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰