Antena Meniu Search
x

Peste 100 de elevi de liceu dintr-o comună din Botoşani nu mai au cu să meargă la şcoală. Transportul este prea scump

Copiii învaţă într-un oraş aflat la aproape 20 de kilometri de casă. Iar din acest an nu le mai decontează nimeni transportul care costă aproape 300 de lei pe lună.

Vezi și

Copiii învaţă într-un oraş aflat la aproape 20 de kilometri de casă. Iar din acest an nu le mai decontează nimeni transportul care costă aproape 300 de lei pe lună. Aşa că majoritatea sunt nevoiţi să facă autostopul sau să meargă kilometri întregi pe jos, pe câmp şi pe străzi neluminate.   

Zeci de elevi merg zilnic la şcoală cu ce apucă. Fie aşteaptă zgribuliţi în frig să fie luaţi la ocazie, fie sunt duşi de rudele lor. Spre exemplu, Oana, o elevă, se trezeşte la 6 jumătate. Mult mai devreme faţă de alţi copii. Şi cu toate acestea, tot ajunge să întârzie la prima oră.

"După ore când termin cobor la "Şase drumuri", unde se aşteaptă ocazia. Dacă nu gasesc ocazie vin cu "priscova" până în Prăjeni sau dacă găsesc ocazie până la pod aici în Mileti" a spus eleva.  

Pe lângă faptul că întârzie la ore, elevii se lovesc şi de alte probleme. Părinţii le duc grija copiilor, mai ales iarnă când se întunecă devreme. Au inima cât un purice până îi văd intrând pe uşă.

Anii trecuţi, elevii aveau asigurată şi decontantă o cursă privată. Cu o lună înainte de începerea anului şcolar, firma de transport a desfiinţat traseul Prăjeni-Flămânzi fiindcă a rămas fără şofer. Până se va găsi o soluţie, elevii se bazează mai mult pe şoferii binevoitori.

Dacă ar fi să le facă abonament pe autobuz, părinţii - majoritatea nevoiaşi - sunt nevoiţi să plătească aproape 300 de lei pentru transport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 100 de elevi de liceu dintr-o comună din Botoşani nu mai au cu să meargă la şcoală. Transportul este prea scump