Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peştele, în topul preferinţelor culinare. Ce reţete propun chefii în preajma sărbătorilor

De Florii sau de Paşte peştele şi preparatele din peşte câştigă tot mai mult teren în preferinţele gurmanzilor români. În saramură, la grătar sau în cobză, nici un fel de mâncare nu a rămas negustat. Şi cum în duminica Floriilor cererea a fost mare, bucătarii pensiunilor de la munte, dar şi patronii cherhanalelor au decis ca meniul de Paşte să fie şi el bogat în peşte. Vedem şi noi acum o parte din reţetele pe care le propun chefii pentru sărbători.

de Redactia Observator

la 27.04.2021 , 17:29

  • Peştele, în topul preferinţelor culinare
  • Chefii propun mai multe reţete în preajma sărbătorilor

În bucătăriile cherhanalelor de la mare se lucrează la foc continuu.

''Ne-am pregătit cu toate sortimentele de peşte din Marea Neagră şi ce ne-au oferit bălţile din jurul nostru. Aici avem biban de mare, vedeta zilei - scrumbia, crap românesc de Dunăre, calcan praspăt, file de chefal.''

Clienţii vin de departe pentru experiența culinară unică. 

Vezi și

''Am mâncat fiecare diferit, am mâncat scoici, midii, ce am mai luat, am mai luat doradă, crap, biban, borş. Ăsta este farmecul: să mânânci peşte la malul mării.''

Pe acelaşi subiect

''Ştiam de acest restaurant şi am venit special de la Ploieşti ca să mâncăm peşte.''

''Să ne bucurăm de soare, de prieteni şi de peşte.''

Cei din Bucovina se mândresc cu propriile reţete

În alt colţ de ţară, un al preparat de peşte îi încântă atât pe turişti cât şi pe localnici. Este vorba despre cobza de păstrăv, o delicatesă culinară specifică Bucovinei. 

Vlad Moroşanu: Aici avem reţete vechi, de la bătrâni, pe care încercăm să le respectăm. După ce păstravul a fost curăţat, a fost pus la bait cu o zi înainte, acum îl punem la scurs, din saramură. 

Peştele se găteşte în cuptor timp de 30 de minute, maximum o oră. Între timp bucătarul împleteşte cobza. 

Vlad Moroşanu: Ramele pentru cobze sunt gata. Pregătim un pat de cetină, folosim crengi de brad. 

Marilena Niculiţă, muzeograf Ciocăneşti: Cobza de păstrav este un deliciu, fiind foarte apreciată şi de turişti şi de localnici, de toată lumea. 

Cum era şi normal cobza de păstrăv se va regăsi şi în meniul de Paşte din care se vor înfrupta turiştii care aleg Bucovina ca destinaţie de vacanţă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Peştele, în topul preferinţelor culinare. Ce reţete propun chefii în preajma sărbătorilor