Antena Meniu Search
x

Petreceri ilegale întrerupte de polițiști și amenzi usturătoare. Reacţii dure ale tinerilor | Video

Cu câteva ore înainte ca Bucureştiul să depăşească rata de infectare de 3 la mia de locuitori, cluburile găzduiau petreceri ilegale. Poliţiştii au evacuat un local din nordul Capitalei, dar au fost sfidaţi şi înjuraţi de petrecăreţi. De reacţii dure s-au lovit şi agenţii din ţară, în timpul unor controale inopinate. Concluzia? Mulţi respectă regulile doar de teama amenzii, nu de frica virusului.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 18.10.2020, 20:18

Vezi și
  • Regulile, respectate de frica amenzii, nu de teama virusului
  • Petrecăreții s-au supărat că au fost trimiși acasă

Reacţii dure ale tinerilor în faţa poliţiştilor care le-au întrerupt distracţia. La miezul nopţii, într-un club din nordul Capitalei, era organizată o petrecere ilegală. Agenţilor nici nu le-a fost greu să afle de ea. Invitaţiile au fost lansate chiar pe Facebook.

Diana Sarca, Poliţia Capitalei: "Un operator economic a fost sancţionat cu suma de 10.000 de lei pentru activitate de club în condiţiile în care nu avea voie să desfăşoare asemenea activitate, iar în altă locaţie un operator economic a fost sancţionat cu suma de 20.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare"

La Oradea, poliţiştii au mers în control fără uniformă, în locurile unde masca este obligatorie. Aşa au decoperit că, printre oameni, teama de amendă este mai mare decât teama de virus.

"Act de identitate vă rog frumos! Agent-şef Sas Şandor mă numesc, de la Poliţia Municipiului Oradea"

Totuşi, şi de data asta, agenţii s-au ferit să dea amenzi. Cei care au purtat masca sub nas au primit doar câte un avertisment.

"Vă rog frumos să purtaţi masca regulamentar! Peste nas şi peste. Vă mulţumesc!"

Lista scuzelor a rămas aceeaşi.

Cristian Stanciu, cms șef Poliția Municipiului Oradea: "În general neglijenţă, am uitat, n-am luat-o la mine, acum urma să mi-o pun, aspecte de felul acesta"

Controalele au fost mai dure în sălile de jocuri, la terase şi în restaurante. În câteva ore, s-au dat amenzi în valoare de peste 60 de mii de lei.

La Timişoara, agenţii au descoperit că, în mall-ul plin de oameni, prea puţini mai ţineau cont de regulile de protecţie. Nu mai puţin de 270 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau mască în interiorul centrului comercial.

Iar în Botoşani, nunţile au fost ţinta controalelor. Mai ales după evenimentul cu invitaţi de rang înalt de la Bihor, unde chiar mireasa a fost depistată cu Covid-19.

Delia Neniscu, IPJ Botoşani: Până în acest moment au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei fiecare, pentru evenimente private organizate în locaţii publice închise.

De la un capăt la altul al ţării, agenţii au numărat clienţii restaurantelor de faţă cu patronii. Mulţi nici nu au înţeles numărătoarea.

Bilanţul zilei: zeci de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, sancţiuni de peste un milion 200 de mii de lei şi o avalansă de petreceri înrerupte. Poliţia anunţă că verificările vor continua şi în perioada următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Petreceri ilegale întrerupte de polițiști și amenzi usturătoare. Reacţii dure ale tinerilor | Video