Antena Meniu Search
x

Pietre preţioase sau semipreţioase au efecte benefice asupra sănătăţii, atunci când sunt alese corect

Colierele, inelele sau cerceii cu pietre preţioase sau semipreţioase nu sunt doar nişte accesorii care înnobilează orice ţinută, dar au şi efecte benefice asupra sănătăţii, atunci când sunt corect alese.

la 21.01.2019, 17:48
Vezi și

Colierele, inelele sau cerceii cu pietre preţioase sau semipreţioase nu sunt doar nişte accesorii care înnobilează orice ţinută, dar au şi efecte benefice asupra sănătăţii, atunci când sunt corect alese. O susţin geologii, care sunt convinşi că anumite pietre tratează durerile de cap, inflamaţiile şi chiar depresia.

Iar celebra nuanţă de albastru în care este pictată Mănăstirea Voroneţ s-ar obţine chiar din această piatră, spune geologul Andrei Costin. La standul său, vinde pietre preţioase şi semipreţioase aduse din peste 30 de ţări. Susţine că nu sunt doar frumoase şi valoroase, dar aduc şi beneficii organismului.

Andrei Costin, geolog: Corp fizic avem şi noi, au şi cristalele. Interesant e că şi unele şi altele au corp energetic. Prin intermediul acestuia, prin purtarea cât mai aproape de corp, se produce transferul de energie şi de informaţie pe baza acestei energii.

De exemplu, pietrele albastre, precum lapis lazuli sau safirul, ar îmbunătăţi comunicarea. Pietrele roşii, cum ar fi coralul sau rubinul, tratează anemiile şi depresia. Iar cele verzi, spre exemplu smaraldul sau agata, ar avea efect calmant.

Dacă geologii cred în puterile miraculoase ale pietrelor, clienţii sunt mai rezervaţi.

Cei care vor să adauge piese noi în colecţie trebuie să ştie că o piatră semipreţioasă ajunge până la 50 de lei. Dacă sunt transformate în coliere, cercei sau inele pot să coste şi 180 de lei. Cea mai scumpă bijuterie de la expoziţie este colierul cu diamante neşlefuite, în valoare de 800 de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Pietre preţioase sau semipreţioase au efecte benefice asupra sănătăţii, atunci când sunt alese corect