Antena Meniu Search
x

Piscinele şi bazinele se redeschid de la 1 iunie, fără un set clar de reguli

Chiar dacă Prim Ministrul Orban a anunţat aseară redeschiderea piscinelor şi bazinelor de la 1 iunie, fără un set clar de reguli, acest lucru nu este posibil. Administratorii de bazine spun că nu ştiu ce au de făcut şi că nu vor putea deschide până la data anunţată.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 23:45

Vezi și
  • Administratorii de bazine, fără reguli clare
  • Transmiterea virusului prin apă, contestată de specialiști

Interzicerea înotului a fost una dintre cele mai controversate decizii din domeniul sportului. Majoritatea specialiştilor consideră că este imposibilă transmiterea virusului în bazine.

Alexandru Rafila, prof. doctor - Nu, apa nu este un mediu propice pentru că nu se transmite prin intermediul apei ci prin contact direct şi prin secreţie. Interdicţia a fost ridicată. Parţial.

Ludovic Orban, premierSe permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor.

Ionuţ Stroe, ministrul Sportului - Sportiv profesionist este o denumire generică, foarte puţini sportivi din România sunt şi profesionişti. Cel mai bun termen este sportiv de performanţă, intră în această categorie cei mai mici, dar şi cei care evoluează in competitii superioare.

Admistratorii bazelor sportive se plâng că normele nu au fost încă publicate, iar un bazin nu poate fi pregătit pentru deschidere de azi pe mâine.

În acest moment, apa din bazin este rece şi are nevoie de 3 zile pentru a ajunge la temperatura de 27 de grade, potrivită pentru înot.

Antrenorii de înot deja işi fac scenarii despre cum vor arata antrenamentele după data de 1 iunie.

Natalia Gheorghe, antrenor înot - La înot e un pic mai greu, nu vom putea folosi măşti, probabil că distanţarea sigur se va impune. Clar vor intra în apă numai copii legitimaţi, înotătorii legitimaţi la federaţie. Probabil vom face şi antrenamente cu mai puţini copii odata.

Sara şi Maia, două mici înotătoare profesioniste, s-au antrenat pe stadion în perioada pandemiei şi numără zilele până la redeschiderea bazinelor.

În schimb, publicul larg trebuie să mai aştepte, cel puţin până la 15 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Piscinele şi bazinele se redeschid de la 1 iunie, fără un set clar de reguli