Antena Meniu Search
x

Renumitele plăcinte tradiţionale din Ţinutul Pădurenilor, marcă înregistrată la OSIM

Renumitele plăcinte tradiţionale din Ţinutul Pădurenilor au devenit marca înregistrată la OSIM. Vorbim mai exact de prăjiturile specifice zonei Feregi, din inima munţilor Poiana Ruscă. Aceste produse tradiţionale sunt un deliciu culinar, ale căror secrete sunt transmise din generaţie în generaţie, iar reţetele păstrate cu sfinţenie.

de Redactia Observator

la 07.06.2020, 15:21

Vezi și
  • Plăcintele, marcă înregistrată
  • Rețetele, din străbuni

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doamna Mărioara Ciuculescu sau Tanti Mimi, cum o cunoaşte tot satul, și-a văzut visul cu ochii. Plăcintele sale sunt. marcă înregistrată OSIM. Atât ea, cât şi ceilalţi din Ținutul Pădurenilor încearcă pe cât pot de mult să facă desertul arhicunoscut.

Plăcintele locului sunt desertul preferat al turiştilor, dar şi al orăşenilor.

Ţinutul Pădurenilor, aşa cum este numită zona, se face remarcată prin nenumăratele zone împădurite. În orice sat ţi-ai dori să ajungi, aceste aşezări sunt ascunse de culmile munţilor. Iar aici, parcă timpul a rămas în loc. Oamenii păstrează tradiţii, reţete şi chiar portul popular, din străbuni.

Tanti Mimi - La femeile căsătorite, neapărat purtăm badic, cârpă albă şi la fete badic roşu. Se mai poartă cojoc în spate, dar din păcate e foarte cald acum şi nu l-am mai luat.

Cu toţii așteaptă vremea sărbătorilor, dar mai ales festivalul plăcintelor. Mii de oameni urcau până acum, an de an, la 1800 metri altitudine pentru a degusta celebra plăcintă. Rețeta, păstrată cu sfințenie, este transmisă împreună cu alte obiceiuri noilor generații.

Tanti Mimi - Când faci cu mult drag şi cu mult suflet, atunci orice lucru îţi iese. Plăcinta e o tradiţie foarte veche, deci nu se cunoaşte de când e tradiţia asta. Noi am preluat-o de la bunici, de la străbunici care le-am avut, de la mame şi tot aşa mai departe.

Plăcintele sunt principalul desert al pădurenilor. Fiecare gospodărie folosește ingredientele pe care le știu de la generațiile trecute, astfel gustul poate să difere de la casă la casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Renumitele plăcinte tradiţionale din Ţinutul Pădurenilor, marcă înregistrată la OSIM