Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care plajele Vadu și Corbu sunt sufocate de gunoi

Recunoscute pentru frumuseţea lor sălbatică şi apa neobişnuit de limpede, plajele Vadu şi Corbu riscă să se transforme de la o zi la alta în gropi de gunoi. Din cauza unor neînţelegeri între autorităţile locale şi Administraţia „Delta Dunării", nimeni nu a mai strâns deşeurile.

de Redactia Observator

la 26.08.2019, 00:38

Vezi și

Recunoscute pentru frumuseţea lor sălbatică şi apa neobişnuit de limpede, plajele Vadu şi Corbu riscă să se transforme de la o zi la alta în gropi de gunoi. Din cauza unor neînţelegeri între autorităţile locale şi Administraţia „Delta Dunării", nimeni nu a mai strâns deşeurile care se tot adună. Aşa că turiştii au ajuns să-şi facă vacanţele în mijlocul unor bombe ecologice.

Două zile. Doar de atât a fost nevoie pentru ca în jurul pubelelor de pe plaja din Corbu să se adune munţi de gunoaie. Sute de saci cu resturi menajere umbresc frumuseţea sălbatică de aici.

Turiştii recunosc însă că ar trebui să facă şi ei un efort ca să păstreze curăţenia.

Şi la Vadu, mormanele de gunoaie sunt un pericol pentru sănătatea turiștilor. Mai ales că în apropiere se află și o cherhana.

Zona face parte din Rerezvaţia Biosferei Delta Dunării. Reprezentanţii instituţiei dau asigurări că de luni gunoiul va fi ridicat.

Pe de altă parte, autoritățile locale spun că strângerea deşeurilor presupune o cheltuiala mare şi că au nevoie de ajutor financiar din partea Administraţiei Biosfera Deltei Dunării.

Amenzile pentru turiştii care aruncă gunoiul pe plajă sau încală alte reguli ale ariei protejate pot ajunge şi până la 6.000 lei. În acest weekend, peste 50 de turişti au fost amendaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Motivul pentru care plajele Vadu și Corbu sunt sufocate de gunoi