Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plimbările presărate cu pauze dese, mai eficiente decât o sesiune la sală. Caloriile se ard mult mai uşor

Iar dacă aveaţi senzaţia că doar antrenamentele extreme ne ajută să dăm jos kilogramele în plus, ei bine.... specialiştii ne contrazic. Plimbările presărate cu pauze dese pot fi mai eficiente decât o sesiune la sală. Antrenorii le dau dreptate şi spun că acest tip de mişcare se numeşte antrenamentul cu intervale şi - iată - este foarte eficient. 

de Angela Bertea

la 19.10.2024 , 15:10

Este cel mai eficient mod prin care poţi scăpa de kilogramele în plus fără să simţi că faci prea mult efort. Testele pe voluntari au arătat că pauzele scurte şi dese pot transforma o activitate obişnuită într-o sesiune de antrenament intens. 

Plimbările presărate cu pauze dese, cheia pentru a scăpa de kilograme

"Pentru un om obişnuit pauzele nu ar trebui să fie foarte mari, cât să nu fie asigurată revenirea în totalitate. Mergem un minut, stăm 30 de secunde. Putem face puţin stretching, adică o pauză activă, pentru articulaţii. Dacă suntem în parc, punem piciorul pe o bancă, facem câteva îndoiri, aplecări, înainte înapoi", a declarat Bogdan Grosu, conferenţiar universitar Facultatea de Educaţie fizică şi sport .

Vezi și

Pauza nu trebuie totuşi să depăşească jumătate din timpul alocat efortului. Iar dacă vremea nu ne ajută, mutăm antrenamentul acasă sau la sală. 

"Pot face un HIIT de exemplu să merg cât de intens pot timp de 30 de secunde, să crească puţin pulsul şi de acolo după 30 de secunde să încetinesc la un ritm mai constant timp de 1 minut de exemplu şi apoi iar 30 de secunde mai alert şi după un minut pauză", spune un antronor de sală. 

Cercetătorii spun că pauze scurte obligă corpul să iasă din zona de confort şi să ardă astfel mai multe calorii. 

"Este ca şi atunci când mergem cu maşina oprim undeva pentru câteva minute, oprim cheia şi motorul nu mai merge şi după repornim. Consumul de benzinăa este mai mare la repornire decât dacă am lăsa maşina să meargă la relanţi. Este cam acelasi lucru", a declarat Irina Badrajan, medic de familie.  

"Să începem cu nivelul unu, cea mai simplă variantă, adică mersul pe jos. Plimbarea. De acolo putem să complicăm lucrurile fie că este vorba de viteza mersului, de distanţa parcursă, dacă simţim că putem face şi o oră de mers lejer putem creşte intensitatea, viteza", a declarat Ştefan Honceag, antrenor personal. 

Indiferent de numărul de calorii pierdute, câştigul este sănătatea, mişcarea fiind importantă pentru organism. Ea ne oferă o stare de bine, ne mentine condiţia fizica si mereu activi. 

Mişcarea este sănătate, o ştim cu toţii, totuşi mare atenţie: pentru a evita accidentările, efortul trebuie adaptat întodeauna la condiţia fizică. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Plimbările presărate cu pauze dese, mai eficiente decât o sesiune la sală. Caloriile se ard mult mai uşor