Antena Meniu Search
x

Ploaia a pus la pamant trei case dintr-o localitate din Constanta

In doua ore a plouat cat pentru un an intreg intr-o localitate din Constanta. Iar apa cazuta din cer a pus la pamant trei case. Zeci de oameni au fost salvati in ultimul moment din calea viiturii

Vezi și

In afara de viata, apele le-au luat insa tot. De astazi trebuie sa se apuce sa-si recladeasca gospodariile. “Apa a trecut, a venit si n-a mai dat voie sa treaca si a trecut peste pod”, explica oamenii. Apa a acoperit curtile si gradinile localnicilor in doar cateva minute.

“O ploaie torentiala, din cate am inteles eu, in jur de 55 de litri pe metrul patrat cam in jumatate de ora. A fost un dezastru. Ce sa mai, am vazut sfarsitul”, a povestit Mihalache Neamtu, primarul comunei Rasova.

Viitura puternica a intrat in zeci de gospodarii. Trei case au fost puse la pamant! Barbatul si sotia lui s-au salvat in ultima clipa. Au fost salati din calea viiturii, cu barca, de alti localnici. “Am salvat-o pe mama, am salvat multa lume si pe vecina, si vecina din partea cealalta. Era apa cat gardul”, povesteste un martor.

Pompierii au venit in ajutorul localnicilor cu doua autospeciale si patru motopompe. “Am actionat pana in acest moment la 11 locuinte, scotand apa din subsolul locuintelor, restul de locuinte, cetatenii, locatarii s-au autogospodarit, vazand ca nu suntem atotputernici sa putem interveni in 20 de locuri odata”, a declarant Ionut Dutu, de la ISU Dobrogea.

Viitura a inecat zeci de pasari si animale, iar culturile oamenilor sunt compromise. Din fericire apele nu au luat si vieti omenesti. Un copil de 12 ani luat de viitura a fost gasit teafar dupa doua ore, iar acum este langa familia sa. 12 oameni in schimb si-au petrecut noaptea la rude sau prieteni.

Abia astazi autoritatile vor putea estima pagubele provocate de furtuna. Iar localnicii vor incepe sa curete malul adus de puhoaie din case si curti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ploaia a pus la pamant trei case dintr-o localitate din Constanta