Antena Meniu Search
x

Video Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară: "Contra naturii nu te pui"

Furtunile nu bat în retragere, răvăşesc ţara de trei zile. Ploile au ajuns şi pe litoral tocmai acum, în weekend. La Tuzla, patru turişti au fost evacuaţi cu forţa din calea apelor revărsate. Atenţie, dacă aveţi drum spre mare, şoseaua spre staţiuni e închisă pe un sens din cauza inundaţiilor.

de Redactia Observator

la 29.05.2021, 20:19

Vezi și
  • Ploile torenţiale au ajuns inclusiv pe litoral.

A plouat într-o noapte cât pentru toată luna la Tuzla. Lacul s-a revărsat, canalizările nu au făcut faţă şi apa a ajuns în curţile şi casele oamenilor. Speriaţi, localnicii au sunat la 112 să ceară ajutor. Au fost chemaţi de acasă toţi pompierii din zonă. Salvatorii au mers mai întâi pe plajă pentru a-i convinge pe turişti să împacheteze şi să plece. 

Ana Maria Stoica, ISU Dobrogea: Colegii mei au salvat de pe plaja din Tuzla patru persoane, doi adulţi şi doi copii, care campau pe plajă, aceştia fiind preluaţi de echipajul de prim ajutor şi evacuaţi de la faţa locului, refuzând ulterior transportul la spital.

19 familii şi-au văzut munca îngropată în apă, după ce grădinile şi casele le-au fost inundate. Patru maşini au fost avariate. Drumul care leagă Constanţa de Mangalia, pe care trec toţi cei care merg în staţiunile din sudul litoralului, este inundat şi se circulă pe un singur fir. 

Oamenii rămân în continuare în stare de alertă pe tot litoralul. Până luni, la prânz, este cod galben de inundaţii pe toate râurile din Dobrogea. 

Pe acelaşi subiect

Inundaţii pe DN 71, în apropiere de Pucioasa

Probleme din cauza furtunilor sunt şi în alte zone. În mai multe localităţi din Dâmboviţa a plouat cu găleata.

Dănuţ Bizgu, director Apele Române Dâmboviţa: De când sunt director la Apele Române, avem cea mai mare apă pe care am văzut-o de la barajul de la Pucioasa spre Târgovişte, aproape 400 de metri cubi pe secundă.

Apele au inundat ieri zeci de gospodării, dar şi Drumul Naţional 71, în apropiere de Pucioasa. 

Ploile torenţiale au făcut ravagii seara trecută şi pe DN1, iar apele scurse de pe versanţi cu tot cu bolovani şi crengi le-au dat bătăi de cap şoferilor care au mers spre munte: "Ne resemnăm, n-ai ce să faci, contra naturii nu te pui. De la Bucureşti şi până aici am venit într-un potop de ploaie".

Drumarii au fost nevoiţi să intervină cu lopata pentru a îndepărta aluviunile care blocau drumul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară: "Contra naturii nu te pui"