Antena Meniu Search
x

Podul care leaga Romania de Bulgaria are o gaura cu diametrul de un metru

S-a stricat prietenia cu Bulgaria. Podul care leaga cele doua tari s-a gaurit. O groapa adanca, de un metru latime, aparuta in zona bulgara, a dus la restrictionarea traficului greu.

Vezi și

Zeci de TIR-uri care aduceau marfa in Romania sunt blocate in vama Giurgiu. Soferii refuza sa aleaga rutele ocolitoare. Autoritatile ridica din umeri si spun ca nu stiu cand se va relua circulatia camioanelor.

Pe partea bulgara a podului a aparut o groapa de dimensiuni deloc de neglijat. Gaura din asfalt, aflata pe teritoriu bulgaresc, a aparut din cauza cotelor ridicate ale Dunarii, care ar fi subrezit structura fundatiei de fier beton.

Problema a aparut la nici o luna de cand bulgarii au scris despre gropile din partea administrata de statul roman a Podului Prieteniei. Craterul are un metru latime si aproximativ 80 de centimetri adancime. Iar solutia sta in mainile unei echipe de experti din Bulgaria.

Bulgarii au invatat ceva de la noi. Miscarea cu talent. Incet, foarte incet sau deloc. Asa ca nu s-au grabit, desi au promis ca vor evalua avaria astazi, la prima ora.

Pentru a elibera punctul de frontiera, autoritatile i-au redirectionat pe soferii masinilor cu o gerutate mai mare de 10 tone catre alte puncte de trecere, precum Zimnicea, Turnu Magurele, Calafat sau Bechet, in functie de programul de operare al bacurilor. Chiar si asa, cei mai multi soferi au anuntat ca raman unde sunt, pentru ca trebuie sa ajunga in Ruse si nu sunt dispusi sa ocoleasca sute de kilometri pentru a duce marfa la destinatie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Podul care leaga Romania de Bulgaria are o gaura cu diametrul de un metru