Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţişti, medici şi salvatori vindeau moartea unui om cu 600 de lei

Mai iuţi ca moartea. Aşa sunt angajaţii de la pompe funebre. Nici nu mori şi cioclul sună la uşă. S-a întâmplat chiar ca dricul să ajungă o dată cu salvarea. Şi ca negocierile să înceapă când medicii resuscitau victime. Iar ponturile pleacă, culmea, de la salvatorii de meserie.

de Redactia Observator

la 16.12.2013 , 19:47

Sfârşitul loveşte necruţător şi rapid! Dar vânzâtorii de cruci şi sicrie, organizaţi ca într-o mafie a înmormântărilor, sunt mai iuţi ca moartea.

Le-au promis o viaţă mai bună unor poliţişti şi medici care să le da ponuturi despre clienţii fără viaţă. Nu e de mirare că angajaţii pompelor funebre erau mereu la un telefon distanţă.

Vezi și

Ultimul drum e de fapt o fabrică de bani.

Apelul unei persoane îndurerate la 112 era redirecţionat către salvare, poliţie sau pompieri. Apoi, urgenţa era transmisă de câţiva salvatori mituiţi către firmele de pompe funebre. De aici, telefonul se întorcea către ruda bulversată de pierdere.

Câteodată, victima unui accident încă se mai zbătea între viaţă şi moarte, când comercianţii morţii îşi expuneau catalogul cu lumânări şi prosoape.

Au fost nişte cazuri în care apelul acesta ajungea înainte de ajungerea echipajelor la faţa locului, spune Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti.

Rapiditatea cioclilor i-a alerat pe medicii de pe ambulanţe. Plângerile au ajuns până la vârful ministerului de Sănătate. S-au declanşat anchetele şi descinderi în masă.

26 de oameni au fost săltaţi, cu mandat. Printre ei, 13 angajaţi SMURD, trei patroni de pompe funebre şi zece poliţişti.

Moartea unora, taxele altora. Moartea vinde bine. Fiecare pont vândut cioclilor le aducea până la 800 de lei. Mită.

Tot pentru bani au făcut-o şi furnizorii de servicii funerare.

În alte ţări, lupta pe cadavre e şi mai acerbă. În Italia, când un microbuz cu români a fost strivit de tren, cioclii s-au luat la bătaie.

60 de oameni au fost deja audiaţi de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Cineva va trebui să plătească pentru morţii cumpăraţi, prin telefon.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Poliţişti, medici şi salvatori vindeau moartea unui om cu 600 de lei