Video

Dan, un pompier din Ploieşti, pictează „luptele” pe care le duce cu focul

De Cristi Georgescu.
Publicat: 21.12.2020, 19:15.
Actualizat: 21.12.2020, 19:15

Stinge incendii, salvează vieţi, iar în timpul liber aşază pe pânză frânturi din "luptele" pe care le duce cu focul. Este, pe scurt, povestea unui salvator, pasionat de pictură. De-a lungul timpului, din mâinile sale au ieşit adevărate opere de artă. Recent a reuşit să finalizeze un uriaş tablou cu intervenţiile la care a participat. Mai mult, pompierul se poate mândri şi cu icoane de o frumuseţe izbitoare.

Aici este reprezentată o scenă de la intervenţia din 2007, de la Brazi.

Este doar una dintre scenele tabloului uriaş pictat de Dan Ioan pe holul Detaşamentului 2 de Pompieri din Ploieşti. Salvatorul a finalizat lucrarea după o muncă de peste un an şi jumătate.

Dan Ioan - pompier: Fiecare scena are povestea ei. Am incercat sa incadrez cat mai multi colegi care au fost la aceste activitati. A fost o munca destul de grea.

Colegii lui Dan, uimiţi de opera de artă

Deşi pictura este doar un hobby şi nu a făcut niciodată studii în domeniu, pompierul şi-a uimit colegii cu o adevărat operă de artă.

Dan Ioan - pompier: Le-a placut foarte mult ideea si m-au sustinut si ei. S-au bucurat cand si-au vazut portretele.

Vasile Roşca - pompier: Are un stil aparate, un mod foarte placut de a transpune evenimentele din viata noastra de zi cu zi, din viata de pompier.

Raluca Vasiloae - purt. de cuv. ISU Prahova: Trebuie sa marturisim ca suntem mandri si onorati pentru ca face parte din familia salvatorilor prahoveni. Totodata, noi il sustinem permanent in acest demers si il incurajam.

Pictura de suflet a bărbatului este cea bisericească.

Cristi Georgescu - corespondent Observator: In sala de studiu a detasamentului 2 de pompieri se afla pictata icoana Sfantului Iosif cel nou de la Paltos, ocrotitorul pimpierilor, pictata de acelasi salvator talentat.

Înainte de a ajunge salvator de vieţi, Dan Ioan a lucrat doi ani pe un şantier de pictura bisericească din Bucovina.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.