Antena Meniu Search
x

Surse: Credincioșii vor putea merge la biserică de Paște, în noaptea de Înviere. Care sunt condițiile

Premierul Florin Cîţu, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu şi coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 Valeriu Gheorghiţă s-au întâlnit joi la Palatul Victora, cu reprezentanţii cultelor religioase din România şi cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte.

de Redactia Observator

la 25.03.2021, 14:01

Vezi și

Potrivit unor surse, în noaptea de Înviere, credincioșii vor putea merge la slujbă, cu mască și distanțare în biserică până la ora 2 noaptea. În cazul în care situația epidemiologică se înrăutățește, autoritățile ar putea reveni cu restricții.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri că în acest an sărbătorile pascale pentru catolici și ortodocși au distanță mare între ele şi doreşte ca pandemia să fie ţinută sub control, astfel încât oamenii să poată merge la biserică şi să se poată întâlni cu familia, în cerc restrâns.

„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadru familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile. Nu-mi doresc – şi am spus acest lucru foarte clar de la început – nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică – asta este una”, a afirmat şeful statului. 

Patriarhia Română: Slujba de Înviere se va desfășura normal

Slujba de Înviere se va desfășura normal, anunță Patriarhia Română. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu mașina, potrivit Mediafax. Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condițiilor în care se vor desfășura anul acesta Sărbătorile Pascale a fost bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere. „Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei. Datele concrete legate de organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autorități după ce vor fi stabilite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Surse: Credincioșii vor putea merge la biserică de Paște, în noaptea de Înviere. Care sunt condițiile