Antena Meniu Search
x

Povestea fascinantă a turnului cu ceas din Cetatea Sighișoarei

Cetatea Sighişoarei atrage an de an zeci de mii de turişti din toate colţurile lumii, iar turnurile ei impunătoare au, toate, o poveste aparte, fascinantă. Turnul cu ceas este însă simbolul oraşului şi unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Mureş.

de Redactia Observator

la 10.03.2019, 14:16

Vezi și

Cetatea Sighişoarei atrage an de an zeci de mii de turişti din toate colţurile lumii, iar turnurile ei impunătoare au, toate, o poveste aparte, fascinantă. Turnul cu ceas este însă simbolul oraşului şi unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Mureş. Acesta este şi motivul pentru care, în ultimele zile, îndemnaţi de vremea caldă de afară, tot mai mulţi vizitatori au ales să descopere istoria acestor locuri.

Legenda spune că orologiul din turn nu rămâne în urmă niciodată, astfel că localnicii şi turiştii care vizitează cetatea îşi pot fixa ceasurile după ora pe care o arată acesta.

Figurinele din turn, care se rotesc, anunţă o nouă zi şi sunt un simbol al speranţei. Din anii 1600 turnul cu ceas este dotat şi cu figurine din lemn de tei, nu mai mari de 70 cm. Acestea se mişcă mecanizat din anii 1900, însă nu acest lucru e important. Întreaga urbe reuşeşte să se trezească şi să îşi facă lucrurile de zi cu zi după bătăile ceasului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Frumoasele statuete sunt pictate în culori contrastante. Unele reprezintă zilele săptămânii, altele simbolizează pacea, justiţia şi dreptatea.

Turişti de toate vârstele păşesc în trecut pe aleile singurei cetăţi medievale locuite din Europa.

În turn, trecerea timpului se resimte altfel, iar emoţia pe care o transmite fiecare bătaie a ceasului face ca vizitatorii să tresară de fiecare dată.

Vizibil din aproape orice colţ al oraşului, turnul cu ceas este cel mai impunător monument al Cetăţii Sighişoara. Anual, atrage mii de turişti iubitori de istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Povestea fascinantă a turnului cu ceas din Cetatea Sighișoarei