Antena Meniu Search
x

POVESTEA CUTREMURĂTOARE a colegei noastre Teodorei Maftei, al 46-lea rănit din Colectiv care a pierdut lupta cu viața! A murit în Israel

Teodora Maftei, Teo aşa cum îi spun prietenii, a pierdut lupta cu viața în Israel

Teodora Maftei, Teo aşa cum îi spun prietenii, a pierdut lupta cu viața în Israel. Potrivit ultimului bilanț, jurnalista este al 46-lea rănit din Colectiv care a pierdut lupta cu viața. Era o “puştoaică” de 36 de ani, pasionată de fotografie și mereu zâmbitoare. În ciuda aparenţelor, Teo a fost operată de 7 ori. De trei ori pe creier.

În urmă cu un an, Teodora a dat un interviu pentru site-ul perfecte.ro unde a povestit despre traumele în care au trecut. Se pare că, ghinioanele nu au încetat să apară pentru acest spirit vesel şi plin de viaţă.

După prima operaţie, când s-a trezit din anestezie, a crezut că a murit.

“Când m-am trezit, primul lucru pe care l-am văzut a fost icoană cu Maică Domnului. Mi-am zis: “La naiba, am murit!” Am înţeles că, până să mă trezesc de-a binelea, dădusem un recital de în jurături în engleză”, îşi amintea Teo într-un interviu.

O viaţă plină de restricţii

Din cauza problemelor medicale, Teodora trebuia să se abţină de la o mulţime de lucruri. „Nu am voie alcool, nu am voie să fumez, să consum cafea, să fac efort, să răcesc, să stau la soare, să merg în club. Şi nu am voie să mă enervez sau să plâng, dar îţi imaginezi că nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, şi aşa, că între fete, nu pot să merg pe tocuri şi nu e indicat să ţin cură de slăbire, dar nici să mă îngraş nu trebuie. Dar, la urmă urmei, toate astea pot fi mofturi”, explica Teo.

Sindromul care i-a dat viaţa peste cap lui Teo se numeşte „chist arahnoidian de fosă posterioară”, adică o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă. Cel mai grav este că nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Din cauza asta a avut şi o tromboză venoasă, adică i s-au spart două vene pe creier, a făcut o criză de epilepsie şi a ajuns inconştienţă în toiul nopţii la spital.

Avea un furtun de la chist până în stomac

Pentru a reduce riscul de hidrocefalie, adică acumulare în exces de lichid cefalorahidian, care poate provoca “înecarea” creierului, i-a fost pus un furtun de la chist până în stomac, care să dreneze surplusul de lichid.

Diagnosticul i-a fost pus în 2005. Avea dureri de cap îngrozitoare, insomnii, tulburări de memorie, ameţeli, probleme cu echilibrul, nu se mai putea concentra. „Mă durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea făceam ture prin camera strângând din dinţi şi vorbind singură”, îşi aminteşte Teo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » POVESTEA CUTREMURĂTOARE a colegei noastre Teodorei Maftei, al 46-lea rănit din Colectiv care a pierdut lupta cu viața! A murit în Israel