Antena Meniu Search
x

Video Povestea paramedicilor soţ şi soţie care se ocupă de urgenţele de pe Valea Gurghiului

Vă spunem în momentele următoare povestea impresionantă a unui cuplu de salvatori. Olivia şi Daniel sunt paramedici. Zilnic pe drumuri, zilnic cu gândul că viaţa altora depinde de ei. Împart grijile de la serviciu şi pe cele de acasă de ani buni, ca o adevărată echipă. Iar pe teren se înţeleg doar din priviri. O echipă Observator a surprins câteva ore din munca lor. 

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 17:07

Vezi și
  • Olivia şi Daniel sunt căsătoriţi, au doi copii şi în lucrează de zeci de ani ca paramedici.

Olivia Roxana Pop, paramedic: Am fost inspirată încă din copilărie de lucrurile astea, de a ajuta oamenii, aşa a început totul. De aici a pornit ideea de a veni în voluntariat şi de a găsi un loc de muncă în primul rând. Când s-a ivit un loc ...

Sunt rare momentele în care nu se aude telefonul la punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă de la Ibăneşti, primul din ţară înfiinţat la sat. Olivia Roxana Pop este paramedic, iar alături de echipa ei a avut trei intervenţii până în ora prânzului. Toate încheiate cu succes. 

De 18 ani aşa arată fiecare zi la serviciu pentru Olivia. Aici îşi petrece duminicile şi sărbătorile. Şi tot aici şi-a cunoscut şi soţul, paramedic de peste două decenii. Împreună au doi copii.  

Locuitorii din Valea Gurghiului, încântaţi de profesionalismul paramedicilor

Daniel Pop, paramedic: M-a impresionat caracterul ei, e blândă, îi place să se implice, să facă lucrurile cât de bine. Câteodată chiar insistă să facă bine la cineva.

Olivia Roxana Pop, paramedic: La anumite cazuri doar dintr-o privire ne înţelegem. Eu zic că dacă oamenii se cunosc, lucrează mai bine şi cooperează mai bine. 

Costel Tudoran, paramedic: Am făcut multe ture împreună. Sunt nişte oameni deosebiţi şi profesionişti. Ceva la care să nu putem face faţă nu există, avem o legătură între noi.

Căci de ei depinde dacă deznodământul este unul fericit sau tragic. Împreună cu alţi câţiva angajaţi acoperă toată Valea Gurghiului. Adică trei comune şi toate satele de aici. Multe dintre solicitări sunt în vârf de munte sau în păduri. Ca să ajungă acolo, au ceva de mers pe jos, cu rucsacul în spate.

Daniel Pop, paramedic: Încercăm să ne orientăm să mergem cât mai aproape de pacient, dacă nu se poate, atunci avem muşamaua, targa, ca să putem prelua pacientul. Sunt anumite cazuri care sunt mai dificile. Ne gândim de multe ori că predăm un pacient într-o stare mai gravă şi ne gândim: Oare ce s-a întâmplat cu el? Oare unde a ajuns? 

2020 a fost pentru ei cel mai dificil an. Chiar şi aşa, spun că s-au întâmplat şi multe lucruri bune. 

Olivia Roxana Pop, paramedic: A fost un an şi al reîntâlnirilor de familie, bineînţeles în grupuri mai mici, a fost un an care ne-a făcut poate să fim mai buni şi mai încezători, să avem mai multe speranţe de la viaţă în primul rând. 

Pentru oamenii din zonă, ei rămân eroii pentru care nu există "nu pot": "Dacă n-ar fi el, ar fi moartă Valea Gurghiului fără serviciul SMURD. Îşi face toate treburile cum trebuie, sunt nişte oameni foarte cumsecade, sunt pronto. Ai dat telefon, sunt prezenţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Povestea paramedicilor soţ şi soţie care se ocupă de urgenţele de pe Valea Gurghiului