Antena Meniu Search
x

Video Povestea primului român care a străbătut în totalitate Via Transilvanica: Este o călătorie spirituală în care îţi dai seama cine eşti

Traseul supranumit şi El Camino de România este mai mult decât un itinerariu, este o experienţă unică în care călătorii se pot bucura de natură, istorie, cultură şi tradiţii. Un drum mai mult spiritual decât sportiv. O spune chiar primul român care îl străbate de la un capăt la altul. Via Transilvanica este şi proiectul de suflet pentru nepotul Regelui Mihai. Voluntar al proiectului, acesta a luat parte la dezvelirea uneia dintre bornele sculptate care marchează traseul în judeţul Caraş-Severin.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 17:24

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Primul călător care parcurge oficial Via Transilvanica este Răvan Sprivac, un tânăr de 32 de ani originar din Vatra Dornei. Drumul supranumit El Camino de România i-a atras atenţia încă de la început a aşteptat însă momentul potrivit să plece în călătoria pe care o consideră mai mult decât o experienţă sportivă. 

Răvan Sprivac, călător: De ce am făcut via Transilvanica? Pentru că în 2012 am făcut Camino Santiago. E o călătorie din punctul meu de vedere spirituală, nu este o călătorie turistică sau sportivă sau ceva în genul ăsta.  

Răzvan a plecat din Bucovina în urmă cu aproape două luni. Şi a reuşit să treacă în drumul său prin aproape toate anotimpurile. 

Răvan Sprivac, călător: În prima parte am avut câteva zile în care ningea, era grindină, noaptea era cu minus. Apoi am prins primăvara cu o perioadă ploioasă. Acum am prins caniculă. 

Pe acelaşi subiect

Dincolo de traseu şi de experienţă, a fost impresionat de oameni şi de ospitalitatea lor.

Răvan Sprivac, călător:  Am stat foarte mult în sate micuţe, în casele localnicilor şi a fost o experienţă extrem de plăcută să stau în casele lor, să mănânc mâncarea lor. Plecând pe un drum de genul ăsta şi interacţionând cu oameni necunoscuţi îţi dai seama cine eşti tu.  

Via Transilvanica este un traseu de aproximativ 1.400 de kilometri care pornește de la Putna și se termină la Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți. Trece prin 10 judeţe şi este marcat de borne speciale. Caraş Severin este unul dintre ultimele judeţe care amplasează aceste borne şi o face chiar zilele acestea. Este un moment simbolic. 

Sunteţi gata? Fiindcă sărbătorim 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai l-am rugat pe Alin să facem ceva pentru el. 

Borna înfățisându-l pe regele Mihai va fi amplasată în apropierea Vilei Klaus, acolo unde Regele Mihai a făcut un an de şcoală. Peste 200 de borne vor fi amplasate pe porţiunea din Via Transilvanica de pe teritoriul judeţului Caraş Severin până pe 24 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Povestea primului român care a străbătut în totalitate Via Transilvanica: Este o călătorie spirituală în care îţi dai seama cine eşti