Antena Meniu Search
x

Povestea supravieţuitorilor de la clubul Colectiv

"În noaptea tragediei, am renăscut ca pasărea Phoenix, din cenuşă". E mărturia unui supravieţuitor, care a scăpat viu din infern. Răzvan spune că focul i-a vindecat sufletul şi că e fericit fiindcă trăieşte.

Vezi și

 "În noaptea tragediei, am renăscut ca pasărea Phoenix, din cenuşă". E mărturia unui supravieţuitor, care a scăpat viu din infern. Răzvan spune că focul i-a vindecat sufletul şi că e fericit fiindcă trăieşte. Şi Radu a fost norocos. Rănile i se vindecă, iar viaţa lui începe din nou. Sâmbătă, a împlinit 16 ani, iar colegii de liceu l-au sărbătorit pe patul de spital.

Preţ de o secundă, Radu a privit fascinat scânteile care au ţâşnit deasupra mulţimii. Apoi, a văzut focul.

El era chiar lângă scenă. Imediat în spatele fotografilor. Câţiva centimetri şi câteva secunde i-au salvat viaţa. A alergat la timp spre ieşire.

O mână necunoscută l-a scos din mulţime.

Radu a fost printre cei norocoşi. A scăpat cu răni mai uşoare şi se reface rapid la Spitalul Sfântul Ioan, din Capitală. Acolo şi-a serbat ziua de naştere. Sâmbătă a împlinit 16 ani şi a început o nouă viaţă. Şi pentru Răzvan e un nou început.

Noaptea din Colectiv a fost noaptea în care mii de vieţi s-au schimbat pentru totdeauna. Ale familiilor care au pierdut totul, ale celor care au renăscut din cenuşă. şi ale medicilor.

Zece tineri au ajuns la spitalul Sfântul Ioan, în noaptea tragediei. Trei dintre ei sunt încă la terapie intensivă. Printre ei e şi Elsa. Îşi sărbătorea ziua de naştere la concertul din Colectiv. Venise din Londra, unde locuieşte împreună cu iubitul său, ca să se distreze cu fratele ei. Şi Elsa, şi Adrian au ajuns la spital cu arsuri. El e la Elias şi e pe drumul cel bun. Ea nu poate respira singură. Patru echipe de medici, din patru ţări diferite, au spus că un transfer peste hotare ar ucide-o. Viaţa ei şi a altor zeci de răniţi depind de medicii români şi de un miracol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Povestea supravieţuitorilor de la clubul Colectiv