Antena Meniu Search
x

Tatăl preotului acuzat că și-ar fi agresat soția în Bacău: "O faptă pe care amândoi o regretă"

Un preot îşi trage soţia de păr, o smuceşte şi trage de ea până o urcă în maşină. În tot acest timp, femeia ţine în braţe un copil de nici patru ani. Clipele violente au loc în faţa mai multor trecători, care filmează şi urlă la preot să se oprească, dar nu intervin. Pentru enoriaşi, revoltătoare sunt întrebările jurnaliştilor, nu faptele celui care, spirtual, îi îndruma. În România, violenţa în familie înregistrează cifre alarmante. Doar în 2019, au fost 30 de mii de cazuri de violenţă asupra femeilor. 51 au fost ucise. 

de Redactia Observator

la 06.08.2020, 21:23

Vezi și
  • Preotul a fost trimis 30 de zile la mănăstire.
  • Preotul și-a condus mașina, deși are permisul suspendat.

Trasă de păr, împinsă şi smucită în plină stradă, o femeie, cu un copil de nici patru ani în braţe, e mai mult târâtă de un bărbat şi urcată în maşină. Nici strigătele martorilor şi nici împotrivirea femeii nu îl înduplecă. 

Ba, mai mult, bărbatul demarează în trombă, deşi are permisul suspendat de anul trecut când a fost prins cu 140 de kilometri la oră.

Imaginile şochează prin violenţa lor: un copil îşi vede mama agresată. Apoi, şi identitatea agresorului şochează: este preot, un slujitor al Domnului care ar trebui să fie un model de blândeţe şi răbdare. 

O orbire de moment. Aşa descrie preotul din Letea Veche momentele în care îşi trage soţia de păr şi o urcă forţat în maşină. Părintele susţine, într-un comentariu pe Facebook, că soţia sa e bine şi dă asigurări că violenţele nu au continuat şi acasă. 

Agresiunea a avut loc chiar în faţa Primăriei Bacău. Cu lacrimi în ochi, un poliţist local povesteşte cum a încercat să o ajute pe victimă. 

Marian Chiribău, poliţist local: Am ieşit, am strigat la dânsul, dânsul a izbit-o în maşină, s-a urcat în maşină şi a plecat. Am sunat la 112. M-am emoționat pentru că am și eu doi copii. Te strânge în spate aşa ceva.

În timp ce Poliţia a deschis dosar penal, Protecţia Copilului se mai gândeşte dacă e cazul de anchetă. 

Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt DGASPC Bacău: Nu ştiu ce să zic, trebuie să se analizeze de către conducere. Probabil se face o echipă cu un psiholog, asistent social, să se analizeze imaginile.

Preotul a fost deja pedepsit de mai marii săi. 30 de zile nu mai are voie să slujească şi a fost trimis la mănăstire. 

Alexandru Zamfir, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului: Urmând ca în toată această perioadă părintele să facă canon de pocăinţă şi să vină la Centrul eparhial însoţit de doamna preoteasă şi de duhovnicul lor. 

În Letea Veche, enoriaşii fac scut în jurul preotului lor. Sunt revoltaţi nu de agresiune, ci de presă. Pentru că denigrează imaginea Bisericii. 

Preotul-bătăuş slujeşte la aceaşi biserică cu tatăl său. Într-o cuvântare ţinută după slujbă, părintele Ioan Palur îi roagă pe enoriaşi să îi ierte fiul: "E fiul meu şi îmi dau seama că a făcut o greşeală. Un moment necugetat la care nici eu nu m-am aşteptat. O să auziţi multe comentarii, sunt oamenii răi care aruncă cu pietre în slujitorii bisericilor, numai un motiv cât de mic să găsească şi atunci face înconjurul lumii". 

Ioan Palur, preot: Au avut o ceartă între dânşii. O faptă pe care amândoi o regretă. Ce pot să fac? S-a întâmplat.

S-a întâmplat. A fost o ceartă între soţ şi soţie. Se poate întâmpla oricui. Sunt cuvinte folosite de enoriaşii şi de preotul din Letea Veche care ne arată însă cât de normală a ajuns violenţa în familie în România. O femeie târâtă de păr pe stradă de soţ nu este o faptă de neacceptat, ci o orbire de moment, un act necugetat, o greşeală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tatăl preotului acuzat că și-ar fi agresat soția în Bacău: "O faptă pe care amândoi o regretă"