Un preot din Gorj este un adevărat erou pentru comunitatea locală
Un preot din Gorj aduce lumina în comunitatea pe care o păstoreşte de peste două decenii. A ridicat o biserică, a sprijinit tinerii şi a înfiinţat un club pentru bătrânii satului. Tot pentru localnici, a deschis un cabinet medical şi o farmacie.
- Preotul slujește comunitatea respectivă de peste două decenii.
- Biserica preotului va fi închisă de Paște.
Un preot din Gorj aduce lumina în comunitatea pe care o păstoreşte de peste două decenii. A ridicat o biserică, a sprijinit tinerii şi a înfiinţat un club pentru bătrânii satului. Tot pentru localnici, a deschis un cabinet medical şi o farmacie. Anul acesta, când biserica va fi goală, din cauza pandemiei, părintele se va asigura că toată lumea va primi Lumina Sfântă de Înviere.
"Să staţi liniştiţi. Vineri, ne întâlnim să vă spovedesc, să vă împărtăşesc, iar sâmbătă voi trece cu Sfintele Paşti".
Blândeţea şi vorbele calde risipesc teama pe care o simt oamenii din Strâmba Jiu. Preotul Antonie Făiniş slujeşte în micul sat din Gorj de peste 20 de ani.
"O să trecem şi peste încercarea aceasta".
Iar oamenii au încredere că aşa va fi! Le-a arătat deja că nu este nevoie să meargă zece kilometri până la farmacie. Preotul a deschis una în satul lor. Lângă ea, şi un cabinet medical.
În centrul satului, părintele a făcut şi un lăcaş sfânt.
Pentru prima dată, în noaptea de Înviere, biserica va fi goală. Pandemia de coronavirus a schimbat obiceiurile de Paşte.
Un preot cu vocaţie îşi continuă misiunea şi în aceste vremuri grele: aceea de a reînvia speranţa şi a aduce lumina în sufletele credincioşilor din turma sa.
Şi a reuşit în acest timp ce alţii nu reuşesc. Este văzut de localnici ca un adevărat fiu al satului, care îi pune pe semenii săi mereu pe primul loc.
"Ne bucurăm. Părintele se ocupă foarte mult. Trăim într-o colaborare deosebită cu părintele".
Cu lacrimi în ochi, oamenilor nu le rămâne decât să se roage acasă până când se vor putea întoarce în biserici.
"Duminică de duminică mergem, de zeci de ani, dar acum biserica e în casă şi în sufletul nostru".
În casa parohială, a atras de-a lungul anilor zeci de tineri pe care i-a transformat în voluntari şi i-a învăţat să facă fapte bune.
Sărbătoarea Învierii va fi cum n-a mai fost.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰